MindenegybenBlog

Ezt látnod kell! Valentin-nap alkalmából különleges videóval készült a magyarországi rendőrség

Ma – elvileg – minden a szeretetről, szerelemről szól. A rendőrség sem maradhatott ki a jeles napból.

A Valentin-nap alkalmából készített, szokatlanul érzelmes videót érdemes megnézni:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Az az illetlen érzésünk van, hogy ha jól körülnézünk, akkor igazából szeretet vesz körül minket. 💙❤ #loveactually #igazábólszerelem #love #szerelem #szeretet #valentineday #valentinnap #hughgrant #liamneeson #emmathompson #keiraknightley #rowanatkinson #colinfirth #martinfreeman #andrewlincolm @claudiaschiffer #rendőrség #police #hivatás

Magyar Rendőrség (@police_hu) által megosztott bejegyzés, Febr 13., 2020, időpont: 12:13 (PST időzóna szerint)

Szent Bálint, azaz Valentin, vagy Valentinus a szerelmesek és – nos, a lelkibetegek és az epilepsziával élők – védőszentje. Az angolszász országokban Valentine napján, február 14-én tartott Valentine's Day - Bálint-nap - ünnepe a 20. század végétől világszerte elterjedt a szerelmesek ünnepeként. Magyarországon Valentin-nap néven vált ismertté a szokás az 1990-es évektől. Ilyenkor a szerelmesek megajándékozzák egymást, vagy szerelmes üzenettel kedveskednek a másiknak.

Sokan nem tudják, de a Valentin-nap keresztény, vallási eredetű ünnep, és az ókortól kezdve ünnepelték. A keresztény szokás eredete, hogy Szent Bálint, Terni püspöke a 14. században a jegyesek és fiatal házasok védőszentje lett angol és francia területen, miután a legenda szerint II. Claudius császár kivégeztette keresztény hite miatt, a börtönben azonban visszaadta őre vak leányának látását. Mielőtt február 14-én kivégezték, búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: „A Te Bálintod”. A legenda szerint a püspök a szerelmeseket a keresztény szokások szerint megeskette egymással, köztük a katonákat is, akiknek az akkori szabályok értelmében nem lett volna szabad házasodniuk. A friss házaspárokat kertje virágaival ajándékozta meg.

(Blikk, Wikipedia)

2020-02-14 11:23:19 - Mindenegyben Blog