MindenegybenBlog

FIGYELEM! Március 1-től ezért börtön jár Magyarországon! – Jól gondold meg, mit csinálsz! Nagyon fontos jogszabály változik meg!

Magyarország - Március 1-jétől, azaz a mai naptól temérdek változás áll be az egészségügyben. Ezek közül az egyik a hálapénz kiirtása.

HálapénzMint ismert, a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) március 1-jétől ellenőrzi az egészségügyi szolgálati jogviszonyban állóknál a hálapénz elfogadását. Egy olyan újonnan létrejött főosztályról van szó, amelynek munkatársai azt tesztelik, hogy az orvos, valamint a többi egészségügyben dolgozó elfogadja-e a vesztegetésre kínált pénzt, vagy él-e más felajánlott jogtalan előnnyel.

Ugyanakkor minden ügy egyedi elbírálás alá esik, az ítéletet végül bíróság mondja ki.A hálapénzt elfogadót akár három évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik. A betegeket elvileg nem fogják vizsgálni, legalábbis nem az NVSZ munkatársai

Az Index hozzáteszi:

a hálapénz adása vesztegetésnek, azaz bűncselekménynek minősül.A betegek ellen ugyanúgy büntetőeljárás indul, ha feljelentés érkezik a nyomozóhatósághoz. Az orvosokat, egészségügyi dolgozókat viszont nem terheli feljelentési kötelezettség. A hálapénzt adó páciens egy évig terjedő szabadságvesztésre ítélhető.

2021-03-01 22:55:13 - Mindenegyben Blog