MindenegybenBlog

FIGYELEM! Új tünetet azonosítottak, már ez is a koronavírus-fertőzés jele! Ez is egy gyakori tünet lehet >>>>

Egy friss kutatás szerzői szerint sokaknál jár emésztőrendszeri panaszokkal is a koronavírus-fertőzés, sőt, a betegek 16 százalékánál nincs is más tünet.

Azt már mindnyájan tudjuk, hogy a koronavírus-fertőzésre figyelmeztető tünetek listáján szerepel a magas láz, a köhögés, súlyosabb esetben a légzési nehézség, a légszomj, illetve az ízlelés és a szaglás ideiglenes elvesztése, esetleg fejfájás, fáradékonyság, bőrkiütések. De egy friss, átfogó kutatás szerzői arra hívják fel a figyelmet, hogy bizony az emésztőrendszeri panaszokat sem szabad elbagatellizálni – ezek is intő jelek lehetnek.-írja a hazipatika. com.

A szerzők 36 korábbi tanulmány eredményeire alapozva az Abdominal Radiology című szaklapban azt írják, a koronavírus-fertőzöttek 18 százalékánál jelentkeznek emésztőrendszeri panaszok, 16 százaléknak pedig csak gyomor- és bélpanaszai vannak. Ezek közt a tudósok felsorolták az étvágycsökkenést, a hányingert, hányást, hasmenést, illetve az általános hasi fájdalmat is, tehát a tünetek elég sokfélék lehetnek.

A kormány több fronton is tárgyal a koronavírus-elleni vakcináról annak érdekében, hogy a magyar emberek mielőbb hozzájuthassanak majd az oltóanyaghoz, és kihirdette azt a rendeletet, amely egyszerűsíti és felgyorsítja a koronavírus ellen külföldön gyártott oltóanyagok és gyógyszerek Magyarországra történő behozatalát.

[LAPOZAS]

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Az egészségügyi védekezés részeként már zajlik az ingyenes influenza elleni oltások beadása. Folyamatos a háziorvosi praxisok ellátása az influenza elleni védőoltással.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérjük, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért. Ha egy szociális intézményben vagy bárhol más közösségben gócpont alakul ki, akkor a járványügyi bevetési egység megteszi a szükséges intézkedéseket.

A kormány az egészségügyi védekezés fenntartása mellett, további gazdaságvédelmi és családvédelmi intézkedéseken is dolgozik.

2020-11-16 11:39:21 - Mindenegyben Blog