MindenegybenBlog

FIGYELMEZTET a NYUGDÍJSZAKÉRTŐ! Ez is beleszámít a NŐK 40 éves NYUGDÍJÁBA, csak alig páran tudják….

40+ NYUGDÍJPROGRAM 2020 NŐK FIGYELEM >>> EZEK SEMMIKÉPPEN NEM SZÁMÍTHATÓK BE A SZOLGÁLATI IDŐBE >>>>>>

OKJ-képzés beleszámít a szolgálati időbe?>Beleszámít-e a nők 40-es nyugdíj szolgálati idejébe OKJ-s vagy egyéb szakképesítést nyújtó tanfolyam elvégzése, amit a helyi Munkaügyi Hivatalon keresztül igényel az álláskereső vagy saját maga (a Munkaügyi Hivatal közbenjárása nélkül) kezd el és végez el az álláskereső? Vagy OKJ-s és egyéb szakképesítést nyújtó tanfolyam elvégzése nem számít bele a szolgálati időbe, ha valaki a nők 40-nel szeretne nyugdíjba menni?

Jogosultsági időnek számít:a kereső tevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszony,a terhességi-gyermekágyi segélyben (tgyás), gyermekgondozási díjban (gyed), gyermekgondozási segélyben (gyes), gyermeknevelési támogatásban (gyet) és a súlyosan fogyatékos vér szerinti vagy örökbe fogadott gyermekére tekintettel megállapított ápolási díjban eltöltött idővel szerzett szolgálati idő.a prémiumévek programról és a különleges foglalkoztatásról szóló 2004. évi CXXII. törvény alapján a prémiumévek programban való részvétel időtartama függetlenül attól, hogy a résztvevőt munkavégzésre kötelezték vagy sem,az alkalmi munkavállalói könyvvel történő foglalkoztatás ideje, vagyis az ezen időszakban végzett alkalmi munkavállalói napok,az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvény hatálya alá tartozó munkavégzés időtartama,a gyermekgondozási segély (gyes) folyósítása alatti – a vonatkozó jogszabályban engedélyezett – munkavégzés időtartama (figyelemmel arra, hogy ilyen esetben a gyermekgondozási segély munkavégzéssel azonos időtartamra eső folyósítási idejét „gyermekneveléssel töltött időként” a szolgálati idő kétszeres számításának tilalma miatt nem lehet beszámítani),a mezőgazdasági termelőszövetkezeti tagként egyébként szolgálati időnek minősülő időtartam azzal, hogy a mezőgazdasági termelőszövetkezeti tag esetén kizárólag a tagság időtartama minősül jogosultsági időnek, az első belépés teljes naptári éve nem,a szakmunkástanuló, a szakközépiskolai tanuló kötelező nyári gyakorlata, amennyiben arra bejelentési adat található, ideértve természetesen az egyéb tanulmányokat folytató személy nyári szünetben történő munkavégzésének időtartamát is,a korkedvezményre jogosító munkavégzés időtartama az öregségi nyugdíjjogosultságra vonatkozó általános szabályok szerint, valaminta Tny. 39. §-ának hatálya alá tartozó időtartam az arányos szolgálati időszámítás alkalmazása nélkül.-írja a hrportal.hu

[LAPOZAS]

A nők kedvezményes nyugdíjára jogosító időbe semmilyen tanulmányi időszak nem számítható be, az egyetlen kivétel a szakmunkás- vagy szakközépiskolai tanuló kötelező nyári szakmai gyakorlata.

Aki válaszol:

Nyugdíjszakértő – Dr. Farkas András

A budapesti ELTE jogi karán summa cum laude végzett jogász. Az elmúlt 22 évben több nagy biztosítótársaság és közvetítő cég felsővezetésének tagja, az élet- és nyugdíjbiztosítások szakértője. 2013 óta a Facebook NyugdíjGuruja több, mint 60 ezer követővel, 2015 óta a NyugdíjGuru News (www.nyugdijguru.hu) alapítója és szerzője.

2020-02-14 10:17:45 - Mindenegyben Blog