MindenegybenBlog

Gólyahír: Megszületett Harry és Meghan második gyereke, Archie kistestvére - fotó

Megszületett Harry és Meghan második gyereke, Archie kistestvére. A várva várt hírt Harry herceg és Meghan személyesen jelentette be vasárnap az Archewell nevű honlapjukon.

A kislány aLilibet "Lili" Diana Mountbatten-Windsor nevet kapta szüleitől. Tehát bejöttek a találgatások a nevet illetően. A két néven kívül még az idén áprilisban elhunyt Fülöp edinburghi herceg nevét hozták még szóba.

A kislány első nevét dédnagymamájáról, II. Erzsébet királynőről kapta. Lilibet volt ugyanis a brit uralkodó közkeletű fiatalkori beceneve a királyi családon belül.

A gyermek második nevével a szülők az 1997-ben elhunyt Diana hercegnő emléke előtt tisztelegnek. Diana lett volna a kislány apai nagymamája és az idén töltené be 60. életévét.

Lilibet amerikai idő szerint péntek délelőtt 11:40-kor jött a világra a kaliforniai Santa Barbara egyik kórházában, 3.48 kg súllyal és már otthon van a szüleivel. Ő és édesanyja egyaránt jól van a közlemény szerint.

Harry és Meghan kislánya a királynő 11. dédunokája és a nyolcadik a brit trónutódlási sorban. Ő a királyi család legmagasabb rangú tagja, aki külföldön látta meg a napvilágot. Születési helye miatt egyszerre állampolgára az Egyesült Államoknak és Nagy-Britanniának is.

A házaspár első gyermeke, Archie Harrison Mountbatten-Windsor 2019 májusában született Londonban. A kis Archie nagy testvér lett.

2021-06-06 19:17:01 - Mindenegyben Blog