MindenegybenBlog

Gyász most érkezett a szomorú hír.: Meghalt Papp Gábor a BBC History főszerkesztője

"Az utolsó pillanatig, ameddig ereje bírta, részt vett a lap elkészítésében. Nyitottsága, bölcsessége, kifogyhatatlan anekdotái és szelíd, ironikus humora hajtották előre a szerkesztőséget. Tudjuk és hisszük is, hogy Gábor mindig velünk marad. Amit tőle tanultunk, továbbadjuk, amit elkezdett, folytatjuk" - búcsúzott szeretett magazinja, a BBC History stábja főszerkesztőjüktől, a 78. évében elhunyt Papp Gábortól.

FB Post
\n"},"platform":{"code":"pulsembed"},"alignment":"center"}" data-run-module-isrun="1" style="box-sizing: border-box; display: block;">

Papp Gábor 2011-ben lett a Kossuth Kiadó által elindított BBC History történelmi magazin, majd a 2018-tól megjelenő BBC Világtörténelem című folyóirat alapító főszerkesztője. Emellett több történelmi tárgyú könyv szerkesztőjeként is részt vett a kiadó munkájában - írták.

Alapító főszerkesztője volt az Európai Szemle (1990), a Külpolitika (1994), a National Geographic Magyarország (2002) című folyóiratoknak, valamint a Glóbusz hírportálnak (2006) is - idézték fel.

MTI/BBC History

2020-08-12 18:35:32 - Mindenegyben Blog