MindenegybenBlog

Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG – Tragikus hírt kaptunk reggelre– hatalmas név távozott közülünk!

Lance Blanks sokak szerint az egyik legjobb légiós volt, aki megfordult a magyar kosárlabda élvonalában. Az NBA hivatalos oldala is megemlékezett a haláláról.

MEGHALT A MAGYAR KOSÁRCSAPAT NBA-T IS MEGJÁRT LEGENDÁJA Lance Blanks, mindössze 56 évesen Dallasban halt meg. A Viriginai Egyetem csapatában hívta fel magára először a figyelmet, majd a Texasban folytatta pályafutását. 1990-ben az NBA draft 26. helyéről szerezte meg a Detroit Pistons, ezt követően a Minessota Timberwolvesban szerepelt, összesen 142 meccset játszott a ligában. Ezt követően előbb Németországba igazolt, majd 1997-ben lett az Albacomp játékosa és azonnal bajnoki címet is nyert a székesfehérvári együttessel. 

Blanks a pályafutása után a San Antonio Spurs játékosmegfigyelőjeként dolgozott – részese volt a bajnoki címnek is –, majd a Cleveland Cavaliers igazgatóhelyettese, később pedig a Phoenix Suns igazgatója volt. Legutóbb a Los Angeles Clippers megfigyelője volt. 

Lance odaadó apa, fiú és hűséges barát volt. Mindenki, aki ismerte vagy találkozott vele, megérintett meleg mosolya, nyugodt viselkedése és szellemes viccei. Lance őszinte és gondoskodó szíve mindenkinek nagyon fog hiányozni – írja róla az NBA hivatalos oldala. 

2023-05-07 12:40:20 - Mindenegyben Blog