MindenegybenBlog

Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG – Tragikus hírt kaptunk reggelre– hatalmas név távozott közülünk!

Meghalt a Jóbarátok és a Harry Potter országszerte ismert hangja, Cs. Németh Lajos színművész

Nagyközönség leginkább szinkronszerepeiről ismerhette. Több mint 2200 filmben lehetett hallani hangját. 

Cs. Németh Lajos

| Fotó:

Zih Zsolt

| Forrás:

MTI/MTVA

Hosszan tartó, súlyos betegség után, 83 éves  korában elhunyt Cs. Németh Lajos színművész - olvasható a Színház Online hírében.

Dolgozott a debreceni Csokonai Színházban, a Madách Színházban, a Budapesti Kamaraszínházban, vagy éppen a Turay Ida Színházban.

[LAPOZAS]

Több filmben is szerepet kapott. Ezek közül talán a legismertebb a Keleti Márton rendezte 1965-ös A tizedes meg a többiek, amiben Grisát, a sebesült orosz katonát játszotta. Emellett hazai tévésorozatokban is láthattuk: ilyen volt a Bors, a Família Kft., vagy éppen a Jóban Rosszban. Feleségével, Tóth Judit színművésszel hatvan évig voltak házasok. 

Hangját is rengetegen ismerhetik, mivel több mint 2200 filmben szinkronizált. 2013-ban Aase-díjat kapott, melyet a magyar színházi előadások epizódszerepeit megformálóinak ítélnek oda.

A Színház Online híre felidézi: ő szinkronizálta a Jóbarátokban Jack Gellert (Monica és Ross apját), az X-aktákban a Cigarettázó Férfit, a Miért éppen Alaszka? című sorozatban a kocsmatulajdonos Hollingot, de ő volt a Harry Potter-filmek Remus Lupinjának, illetve a Dragon Ball-rajzfilmekben Songoku legkeményebb ellenségének, Dermesztőnek a magyar hangja is.

Számos tévéfilmben és sorozatban is feltűnt, többek közt szerepelt a Família Kft.-ben és a Jóban Rosszban című sorozatokban is. Egyik legismertebb mozis alakítása A tizedes meg a többiek című 1965-ös filmben volt, amiben Grisát, a sebesült orosz katonát játszotta.

Felesége Tóth Judit színésznő, akivel két gyermekük született, és akivel hatvan évig voltak házasok.

2023-04-24 07:59:03 - Mindenegyben Blog