MindenegybenBlog

Gyerekek ezt már ne..... Kiadták az időpontot! Eddig tart a vírusszünet, és ekkor JÖN A vírus 4. hulláma Magyarországra!! És van egy másik nagyon rossz hír is…

Senkinek ne legyenek hiú ábrándjai arról, hogy leküzdöttük a koronavírus-járványt, az oltatlanok száma ugyanis elég magas ahhoz, hogy berobbantsa a negyedik hullámot Magyarországon is - hangsúlyozta Jakab Ferenc virológus a Magyar Nemzet kérdésére.

A szombati lapszámban megjelent interjúban a professzor azt mondta, hogy csak az oltásokkal lehet csökkenteni a pandémia veszélyét.A koronavírus-kutatási akciócsoport vezetője szerintMÁR BORÍTÉKOLHATÓ, HOGY EURÓPÁBAN A DELTA VARIÁNS IDÉZI ELŐ A KÖVETKEZŐ HULLÁMOT, AMELY BIZTOSAN ERŐSEBB LESZ AZ ELSŐNÉL.Jakab Ferenc kijelentette, hogy egyértelműen van ok az aggodalomra. Azt lehet látni, hogy még ott is emelkedésnek indult a fertőzésszám, ahol viszonylag magas az átoltottság, például Izraelben.Előrejelezhető, hogy Európában a delta variáns idézi majd elő a negyedik hullámot, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is erre figyelmeztet - közölte a virológus.Tehát senkinek ne legyenek hiú ábrándjai, hogy ezt a járványt leküzdöttük, maximum most fellélegezhetünk egy kicsit.Magyarországon valóban magas az átoltottság aránya, de vannak, akiknek még semmiféle védettsége nincsen. Ők elég jelentős százalékát teszik ki az ország lakosságának ahhoz, hogy a járvány negyedik hullámát elindítsák" - jelentette ki. 

Még mindig vannak, akiknek még semmiféle védettsége nincsen - az oltás életet mentFORRÁS: SHUTTERSTOCK

Közölte:ARRA LEHET SZÁMÍTANI, HOGY A NEGYEDIK HULLÁM KOMOLYABB LESZ AZ ELSŐNÉL, VISZONT GYENGÉBB A HARMADIKNÁL."Nem hiszem, hogy nagyon erős vírushullám elé nézünk, de biztos, hogy meg fogjuk érezni"- fogalmazott.

A professzor azt mondta, hogy ősz előtt elérheti Magyarországot a negyedik hullám. Hozzátette: kis szerencsével "az augusztust még megússzuk".

Jelezte: a következő hullám már jobban fogja érinteni a fiatalabbakat, ami részben azzal magyarázható, hogy az ő populációjukban alacsonyabb az átoltottság.

Mindenképpen kijelenthető, hogyAZ OLTOTTAK NAGYOBB BIZTONSÁGBAN VANNAK AZ OLTATLANOKNÁL, HISZEN ESETÜKBEN A BETEGSÉG NEM OLYAN SÚLYOS LEFOLYÁSÚ.A fertőzési láncot egyetlen módon lehet megakadályozni: vakcinabeadással - hangoztatta a koronavírus-kutatási akciócsoport vezetője a Magyar Nemzetnek.

[LAPOZAS]

2021-07-17 13:00:11 - Mindenegyben Blog