MindenegybenBlog

Gyerekek ezt már ne !Pokolian nagy a baj!1 perce bejelentette Dr Rusvai Miklós virológus az ÉV EGYIK LEGROSSZABB HÍRÉT! Ez bizony Téged is érint! >>

Újabb mutánst fedeztek fel: Megszólalt Rusvai Miklós a vietnami variánsról

Vietnami tudósok azonosították a koronavírus egy új változatát, amely a brit és indiai mutáns keveréke – számolt be róla május 29-én a járvány terjedésének megelőzéséről és ellenőrzéséről szóló össznemzeti tanácskozáson a vietnami egészségügyi miniszter, Nguyen Thanh Long. Az MTI szerint a szakértők megállapították, hogy ez a vírus fertőzőbb és könnyen terjed a levegőben.

Rusvai Miklós virológus a Ripostnak nyilatkozott az új mutációról:

„Az indiai mutánsról most, három hónappal a felfedezése után derült ki, hogy az általa okozott tünetek mennyiben mások, mint a korábbi variánsoknál. A vietnamit körülbelül 10 napja mutatták ki először, még nagyon keveset tudunk róla azon kívül, hogy van egy újabb variáns. Arról, hogy ennek milyen klinikai következményei vannak, tehát eltérőek-e a tünetek, más szervrendszert betegít-e meg, a vakcinázottakban van-e védelem, nem betegszenek-e meg, ezt még nem tudjuk. Egyelőre annyit tudni, hogy ez a mutáns a vírus egy továbbfejlődött változata, még egy újabb ponton tér el, mint az indiai, a tüskefehérje vonatkozásában” – magyarázta Rusvai Miklós.

„Az indiai mutáns körülbelül 40 százalékkal fertőzőbb, mint a brit, és a britre is azt mondták, hogy 70 százalékkal fertőzőbb, mint az eredeti vuhani. Tehát már kétszer olyan fertőző az indiai is, mint az eredeti vuhani változat. Azt, hogy ehhez kell-e hozzáadni néhány százalékot, vagy a vuhanihoz képest mérték-e a fokozott terjedőképességet, azt kérdéses, mert nem tudni, hogy mi a viszonyítási alap. Vietnamban ugyanis eddig csak a vuhani változat volt jelen, lehet, hogy ehhez mérték, mindenesetre az eredetihez képest biztosan fertőzőképesebb.”- árulta el a mutációról.

(ripost.hu)

2021-06-11 17:12:50 - Mindenegyben Blog