MindenegybenBlog

Gyerekek ezt már neee! Újabb határt lépett át a fertőzöttek száma hazánkban - szigorítások jönnek!

Gyerekek ezt már neee! Újabb határt lépett át a fertőzöttek száma hazánkban - szigorítások jönnek!

6688 az új fertőzött, elhunyt 75 beteg

Az elmúlt három nap összesen 6688 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 850 513 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 75 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 567 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 795 562 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 24 384 főre emelkedett. 1 588 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 191-en vannak lélegeztetőgépen. Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérjük őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb. 

Látogatási tilalmat rendeltek el a Semmelweis egyetem öt klinikáján!

A korlátozást az egyetem rektora rendelte el, és visszavonásig lesz érvényes. Az intézkedésre a szezonális fertőzések és a koronavírus-járvány elkerülésének érdekében került sor - írja az egyetem.

RENDKÍVÜLI HÍR
ORBÁN VIKTOR AZONNALI KÉRDÉSEKRE VÁLASZOL - ÉLŐBEN AZ ORIGÓN

A tilalom az alábbi öt klinikát érinti: a Semmelweis Egyetemhez tartozó Városmajori Szív- és Érgyógyászati, a Pulmonológiai, a Belgyógyászati és Hematológiai, a Belgyógyászati és Onkológiai, valamint az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikát. Hosszú ideje az egyetemen fekvő súlyos-kritikus állapotban lévő beteg hozzátartozói esetén a klinika igazgatója egyedileg adhat alkalmanként 1-1 hozzátartozónak engedélyt a megfelelő védőfelszerelésben történő látogatására.

[LAPOZAS]
A korlátozást az egyetem rektora rendelte elFOTÓ: POLYÁK ATTILA - ORIGO

2021-10-25 14:01:53 - Mindenegyben Blog