MindenegybenBlog

Hatalmas adósságáról vallot Pataky Attila

Pataky Attila baráti segítséggel fizette ki 45 millió forintos frankhitelét

Levetette élete talán legnagyobb terhét Pataky Attila (65)! Az Edda frontembere hosszú évek után végre kifizette az eredetileg 45 millió forintos devizahitelét. Attila elárulta azonban, hogy ha nincs egy kedves, jómódú barátja, még mindig minden áldott nap a tartozás visszafizetése nyomasztaná.

 Három hónappal azelőtt, hogy beütött a válság, 45 millió forintos svájcifrank-hitelt vettem fel azért, hogy megvehessem álmaim otthonát. De utólag megvizsgálva a papírokat az is kiderült, hogy a bank már a hitel felvétele napján átvágott, nem az aznap érvényes árfolyammal könyvelték le ugyanis az összeget, így máris 4,8 millió forinttal többet kellett visszafizetnem – árulta el Pataky, aki Karizs Tamással közösen írt az Edda Művek – Mi vagyunk a rock című könyv kapcsán mesélt az életét az utóbbi években alaposan megkeserítő helyzetről.

Pataky Attila könyvben mesélte el a legendás rockbanda teljes históriáját

 Volt olyan hónap, amikor az eredetileg előírt 200 ezer forintnyi részlet helyett 496 ezer forintot követelt tőlem a bank. Ez az egész olyan volt, mint egy uzsorahitel! Az egész folyamat alatt a bank számos olyan dolgot követett el, amely rengeteg hatályos magyar törvény ellen vét, és amely miatt bármelyikünket bilincsben vinnének el. De ők megtehették! Tényleg az volt a legszörnyűbb, hogy nem láttam a végét. Emlékszem, amikor anno az első mosógépünket megvettük, kaptunk 18 darab csekket, amit szépen havonta befizettük, aztán a ­miénk lett a mosógép. Itt nem lehetett tudni, mi lesz a következő hónapban!

Az énekes azonban élt a lehetőséggel, és forintosította a devizahitelét. Ám még így is jól jött a segítség.

[LAPOZAS]

– Még ez sem ment könnyen, ha nincs egy nagyon jó barátom, aki segített, akkor nem tudtam volna megoldani ezt. A bank ugyanis ahhoz is nyolc­milliót követelt, hogy átválthassam a hitelemet – dohogott Pataky. – De szerencsére túl vagyok rajta, kifizettem! Igaz, az utóbbi években tényleg mindent elvállaltam, amit csak lehetett, hogy sikerüljön ez, és ne legyen veszélyben többé az otthonunk.

Belebetegedett a tartozásba

Pataky Attila erős ember hírében áll, de a hitelcsapda az elmúlt években az egészségére is kihatott.

 Nyomasztott a dolog, és hiszem, hogy az utóbbi két évben kialakult betegségeimhez nagy részben hozzájárult ez az uzsorahitel  jelentette ki határozottan az Edda énekese, aki akkor jött rá igazán, mekkora lelki problémát okozott neki a hitel visszafizetése, amikor túl volt rajta. Attila tavaly év végén életmentő műtéten esett át, nemrég pedig kiderült: vastagbéldaganata volt.

2019-09-11 15:37:25 - Mindenegyben Blog