MindenegybenBlog

Hatalmas botrány a parlamentben! 10 milliós büntetést kapott ezért a képviselő

Mint ahogyan arról pár nappal ezelőtt a Blikk is beszámolt alig egy percig tartott Jakab Péter napirend előtti felszólalása a parlamentben, ugyanis Kövér László házelnök a házszabály megsértésére hivatkozva elvette tőle a szót.Az ülést vezető Kövérnél az tette be a kaput, hogy Jakab Ficsúrnak nevezte a fideszes képviselőtársait, illetve személyesen Kövér Lászlót is.

A házelnök már akkor jelezte, hogy ennek következményei lesznek, Jakab Péter pedig néhány perccel ezelőtt a közösségi oldalán tette közzé, hogy közel 10 millió forintra büntették meg a ficsúros beszólás miatt.

A bejegyzésben a Jobbik elnöke azt írja: "Megjött Kövér elvtárs levele. Most már tudjuk, mennyit ér az a szó, hogy ficsúr, ha fideszesre mondják. Tessék megkapaszkodni. Közel 10 milliót."

"Hétfőn napirend előtt neveztem ficsúrnak azokat a fideszes képviselőket a parlamentben, akik közpénzből, a ti pénzetekből rázzák a rongyot. Igen, Kövér Lászlót is így neveztem, miután 135 millióért vett a ti pénzetekből 8 szőnyeget a Parlamentbe a válság alatt. 9,6 millió forint büntetést kaptam érte. Egy szóért." - írja a posztban Jakab, aki arra is kitér, hogy a fideszes Kaleta-fée botrány "csak" fél milliót ért.

"A szólás szabadsága, a vélemény szabadsága ma 20-szor súlyosabb bűn a Fidesz szemében, mint a gyermekpornográfia. Itt tartunk ma, az úgynevezett rendszerváltás után 32 évvel. Ezért is kell jövőre elsöpörni Európa szégyeneit. El is fogjuk. Soha nem fogok elhallgatni, akkor sem, ha büntetésből a házamat viszitek!" - zárja sorait a Jobbik elnöke.

Nem ez az első eset hogy botrány volt 2 éve Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő táblákkal zavarta meg Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti beszédét.…

2021-05-21 17:06:30 - Mindenegyben Blog