MindenegybenBlog

HATALMAS meglepetést tartogat az IDEI TAVASZ!!! Ezen ledöbbensz!!!! ITT NAGY előrejelezés , FEBRUÁRRA, MÁRCIUSRA,ÁPRILISRA...!

HATALMAS meglepetést tartogat az IDEI TAVASZ!!! Ezen ledöbbensz!!!! ITT NAGY előrejelezés , FEBRUÁRRA, MÁRCIUSRA,ÁPRILISRA...!

A tél utolsó hónapja hideget és meleget egyaránt tartogat számunkra, ami sem a frontérzékenyekre, sem a rügyet bontó növényekre nem lesz jó hatással. 

A február igaz tavaszi idővel indít, de aztán 10-e körül újra téliesebb arcát mutatja. Majd 20-a környékén már 10 fokos nappali maximumok is lehetnek. A tél utolsó napjai a mostani számítások szerint 12-15 fokos áprilisi meleget hoznak. Reménykednünk kell abban, hogy az enyhébb február után a tavasz eleje nem hoz olyan havazós, hideg időt, mint amilyet 2017-ben vagy 2018-ban megéltünk.

FORRÁS: IDŐKÉP

Jóból és rosszból is bőven kijut a tél utolsó hónapjában. Felmelegedéssel indul a február, de a téli kabátokat még nem tehetjük el.

[LAPOZAS]

Már sok helyen nyílni kezdett a hóvirág, és megjelentek az első rügyek is a fákon az enyhe januári időjárásnak köszönhetően . A tavasz hírnökeinek azonban még szembe kell nézniük a tél utolsó kihívásával, a februárral, ami fagyot és felmelegedést is hoz.

Felmelegedéssel indul a február

Bár többször egészen kellemes hőfokokra is felszökhet a hőmérő higanyszála, fagyra is számítanunk kell a jövő hét folyamán - írja a Köpönyeg.hu. A hónap elején a napközbeni csúcshőmérséklet elérheti a nyolc fokot is, a téli kabátokat azonban még nem érdemes messzire tenni, ugyanis csapadékból sem lesz hiány: havas eső és hózáporok is tarkítják majd a februári időjárást.

Vasárnap felhős lesz az ég és az ország több részén is előfordulhat hószállingózás, ami hétfőre akár hózáporrá is alakulhat az északi tájakon. Kedden a hó mellé megérkezik a viharos északnyugati szél is, az időjárás azonban enyhül, +5 fokkal búcsúztathatjuk a januárt.

Február közepétől melegszik az idő, de márciusban kétszer is erős lehűlés várható: a hónap közepén havazás is lehet. A tavaszt csak az április hozza majd el - írja a Ripost.

Aki hazai nyaralást tervez, legjobb, ha júliusra időzíti azt. Áprilisban folyamatosan melegszik majd az idő, a hónap utolsó harmadában akár 25 fok is lehet napközben, nem várható sok csapadék. Májusra kicsit visszaesik a hőmérséklet, a hónap közepén jelez a naptár egy lehűlést, ami után ismét emelkedik a hőmérséklet. Nagyobb esőzés 5–7. körül, majd a hónap közepén és végén is várható, ahogy a mondás tartja, ez aranyat ér. Június 10. körül már a 30 fokot is elérheti a nappali felmelegedés, de azt lehűlés követi. A július ígérkezik a legmelegebb hónapnak, a legnagyobb kánikulát a Dávid-naptár a hónap utolsó harmadára jelzi. Az augusztusa tavalyinál hűvösebb.

2023-02-01 08:52:26 - Mindenegyben Blog