MindenegybenBlog

Hétfő reggel az utcán összeesett és megállt a szíve a 80 éves néninek, de ez a 15 éves iskolai diák –azonnal cselekedet és ÍGY mentette meg a az idős néni életét! Egy szívecskével fejezzük ki elismerésünket, megérdemli!

Hétfő reggel az utcán  összeesett és megállt a szíve a 80 éves néninek, de ez a 15 éves  iskolai diák –azonnal cselekedet és ÍGY mentette meg a az idős néni életét! Egy szívecskével fejezzük ki elismerésünket, megérdemli!

Ha összeesik valaki az utcán, vajon oda merünk hozzá menni segíteni? Nem félünk-e attól, hogy a laikus újraélesztési kísérlettel csak rosszat teszünk? A mentősök viszont azt mondják, az, akinek megáll a szíve, az halott, ha megpróbálunk rajta segíteni, akkor sem lesz "halottabb", de lehet, hogy a keringése fenntartásával vissza tudjuk őt hozni az életbe...

Ezt tette Nagy Milica, egy tizenöt éves zombori lány is, amikor a 80 éves Š.D. életét határozott, mondhatjuk, hősies fellépésével megmentette, fenntartva az idős asszony vérkerkingését a mentők kiérkezéséig.

Ahogy Milica mesélte az RTV riporterének, minden nagyon gyorsan történt. “Pár másodperc alatt játszódott le minden. Láttam, hogy a néni tágra nyílt szemmel, de eszméletlenül fekszik. Előbb felemeltem, majd láttam, hogy nem lélegzik, ezért visszafektettem, szabaddá tettem a mellkasát és megkezdtem a mellkaskompressziót vagyis az újraélesztést. A mentők kiérkezéséig több sorozat ilyen mellkaskompressziót végeztem, időközben egy nő segítségemre sietett és így felváltva tudtuk végezni. Nagyon gyorsan történt minden. Miután a néninek ismét tapinthatóvá vált a pulzusa, a mentők is megérkeztek és átvették, majd kórházba szállították őt. Én csak segíteni akartam, azt szerettem volna, ha életben tudom tartani a mentők kiérkezéséig. Higgyék el, abban a pillanatban, amikor látják, hogy valaki nem lélegzik, sok minden megfordul az ember fejében. Nekem eszembe jutott az, amit a zombori Vöröskereszt elsősegély-tanfolyamán tanultunk és abban az pillanatban nagyon hálás voltam ezért a tudásért. Szerintem a helyemben mindenki ugyanezt tette volna”, mondta Milica, a zombori közgazdasági középiskola elsős diákja.

[LAPOZAS]

A zombori Dr. Radivoj Simonović kórházban az RTV megkeresésére azt mondták, az asszony, akinek a 15 éves Milica megmentette az életét, a kórház kardiológiai részlegén van, állapota stabil.

A zombori Vöröskeresztben évente több mint 200 fiatal részesül olyan képzésben, amely során megtanulják az elsősegélynyújtás alapjait, így többek között az újraélesztést is. címlapfotó:illusztráció!

2023-02-07 09:00:11 - Mindenegyben Blog