MindenegybenBlog

Hivatalosan is bejelentették!Sok a fertőzött é sok a halott is !TÉRKÉPEN MUTATJUK MELYIK MEGYÉKBEN UGROTT MEG NAGYON a fertőzöttek száma >>>>HOLNAPTÓL SZIGORÍT A MAGYAR KORMÁNY!! RÁD IS VONATKOZIK >>

1474 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  46 290 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 33 idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1142 főre emelkedett, 14 088-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 31 060 fő. Az aktív fertőzöttek 31%-a, az elhunytak 41%-a, a gyógyultak 30%-a budapesti. 1712 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 179-en vannak lélegeztetőgépen.

FONTOS! OKTÓBER 19-TŐL, AZAZ HÉTFŐTŐL SZIGORÍT A MAGYAR KORMÁNY!! RÁD IS VONATKOZIK >>> ÍME A RÉSZLETEK >>>

Sürgősséggel dönt hétfőn az Országgyűlés néhány újabb járványügyi szigorításról – értesült a Népszava. Információink szerint az intézkedések „több területre is kiterjednek majd”, egy kormánypárti forrásunk konkrétumot csak a maszk viselésének szabályaival kapcsolatban említett:

itt várhatóan szélesebb körben és súlyosabban szankcionálhatják majd, ha valakin nincs védőmaszk és olyan helyen tartózkodik, ahol ezt viselni kell.-írta meg a nepszava.hu

Jelenleg üzletekben és a tömegközlekedésben (az állomásokon is) kötelező a maszk viselése, ha ezt valaki elmulasztja kizárható az utazásból, vagy megtagadhatják a belépését egy kereskedelmi helyiségbe. Ha a felszólításra sem hajlandó maszkot felvenni, rendőri intézkedés kérhető ellene, ami 10-50 ezer forintos bírsággal járhat.

A hétfőn sürgősséggel megtárgyalt és legkésőbb kedden el is fogadott javaslatcsomag egyik eleme ezt szigorítaná jelentősen. A lépés nem lenne példa nélküli: Szlovákiában már minden közterületen kötelező maszkot viselni és csütörtöktől 1659 euróra (597 ezer forint) emelték a kiszabható bírság összegét.-írta meg a nepszava.hu

A járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat. Ehhez azonban az általános óvintézkedések betartására van szükség.

Egész Európában dinamikusan terjed a vírus, ezért a határellenőrzés és a beutazási korlátozás továbbra is érvényben van, a kormányfő arra kérte a magyar családokat, hogy most ne tervezzenek külföldi síelést.

[LAPOZAS]

Felhívjuk a figyelmet, hogy kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

Országos tisztifőorvos: nem szabad belefáradnunk a járványba

Nem szabad belefáradnunk a koronavírus-járvány kezelésébe, mert legalább annyi van még előttünk, mint amennyi mögöttünk - figyelmeztetett az országos tisztifőorvos a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

 Müller Cecília azt mondta, az utóbbi héten szerte a világban megugrott az új fertőzöttek száma, és Magyarországon is napról napra egyre több a beteg és a halálos áldozat is.    Az országok különbözően kezelik a járványt, másként gyűjtik az adatokat, így azok nem összehasonlíthatók, de az emelkedő tendencia mindenhol látszik - tette hozzá.    A szakember szerint a járvány első hullámában Magyarország nagyon sikeresen védekezett, "mindenki a helyén volt", az egészségügy, a hatóságok, az irányító szervek és legfőképpen a lakosság.    A járvány az első hulláma után egy rövid fellélegzést követően sokkal erőteljesebben indult újra, ám most nem szabad elfáradnunk, mert a járványból legalább annyi van még előttünk, mint amennyi mögöttünk áll - hangsúlyozta Müller Cecília.    A járvány megelőzésében és terjedésének lassításában a lakosság tud a legtöbbet tenni, és ebben mindenkire számít, hiszen a felelősség közös - emelte ki.    Felhívta a figyelmet arra, hogy az őszi időszak kedvez a felsőlégúti megbetegedések megjelenésének, előttünk az influenzaszezon is. A háziorvosokhoz eljuttatták az influenza elleni védőoltásokat - mondta, és arra kérte a krónikus betegeket, hogy igényeljék az oltást háziorvosuktól. A fiatalabbaknak egészségük megőrzése érdekében C- és D-vitamin szedését javasolta.    Müller Cecília hangsúlyozta: az egészségügyi ellátórendszert felkészítették a betegek fogadására.    Kitért arra, hogy a koronavírus-betegek ellátására első körben kijelölt kórházak lassan telítődnek, ezért azokban megemelték az ágyak, és ehhez rendelve a szükséges eszközök számát is.    A második vonalbeli intézmények közül is már néhány részt vesz a betegek gyógyításában, így az ellátás mindenki számára biztosított. Az egészségügyi dolgozók átvezénylése is folyamatos - mondta az országos tisztifőorvos.MTI 2020. október 18.

2020-10-18 08:38:51 - Mindenegyben Blog