MindenegybenBlog

HOPPÁ! Maga a miniszter Úr jelentette be!!! ÚJABB KORLÁTOZÁST kapnak az oltatlanok Magyarországon!

Szembement a kormány az ombudsman állásfoglalásával és bevédte Káslert: "Aki nem oltatja be magát, annak nem fizetik a tesztjét az adófizetők"

Reagált a kormány: az lenne alkotmányellenes, ha nem kéne fizetni a tesztért az oltatlanoknak

A kormány álláspontja szerint, mivel minden magyar állampolgár ingyenesen veheti fel a koronavírus elleni védőoltást, ezért semmi sem indokolja, hogy az adófizető magyar emberek állják azoknak a halasztható műtét előtt álló betegeknek a PCR teszt költségeit, akiknél a teszt elvégzésére kizárólag azért van szükség, mert szabad akaratukból nem éltek az oltás lehetőségével.

A kormány az MTI-hez eljutatott tájékoztatásukban arra reagált így, hogy az alapvető jogok biztosa egy jelentésben alkotmányosan kifogásolhatónak nevezte, hogy annak, aki saját akaratából nem adatt be az oltást, annak önköltségen kell teszteltetnie magát koronavírusra, mielőtt halasztható műtétre menne.

[LAPOZAS]

„A Kormány szerint szemben az ombudsman véleményével éppen az ezzel ellentétes szabályozás lenne alkotmányosan kifogásolható” – írták.

Kiemelték, hogy az oltottaknak, a víruson 4 hónapon belül átesetteknek nem kell tesztet végezniük, és térítésmentes a teszt azok számára, akik önhibájukon kívül nem vehették fel a vakcinát.

A kormány egy dologban értett egyet a jelentéssel: „az alapvető jogok biztosának igazat adunk abban, hogy a kérdést kormányrendeletben kell szabályozni, ezt a kormány a héten megteszi” – közölték.

Szakértő: alapvető egészségügyi koncepció nélkül nem lehet reformról beszélni

atv.hu 

2021-08-03 18:40:32 - Mindenegyben Blog