MindenegybenBlog

Hoppá! MOST JÖTT: Fontos bejelentést tett Putyin amiről minden szomszédos országnak tudni kell!

Hoppá! MOST JÖTT: Fontos bejelentést tett Putyin amiről minden szomszédos országnak tudni kell!

Oroszországnak nincsenek barátságtalan szándékai a környező országokkal szemben, minden cselekedete kizárólag az ellene irányuló barátságtalan intézkedésekre adott válasz - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken egy online rendezvényen.

"Szeretném még egyszer hangsúlyozni: nincsenek rossz szándékaink a szomszédjainkkal szemben, és azt tanácsolnám nekik, hogy ne élezzék ki a helyzetet, és ne vezessenek be korlátozásokat.Mi minden kötelezettségünknek eleget teszünk, és ezután is így fogunk tenni- mondta Putyin.

Nem látjuk szükségét a helyzet kiélezésének, vagy annak, hogy rontsuk a kapcsolatainkat. Minden lépésünk mindig válasz valamilyen, Oroszországgal szembeni barátságtalan cselekedetre- tette hozzá.

(MTI)

A magyar kormány minden gabonakivitelt megtilt!

Búza, rozs, árpa, zab, kukorica, szójabab, napraforgómag: mostantól csak akkor vihetők külföldre, ha humanitárius akcióban van rá szükség - írják a Magyarország Kormánya Facebook-oldalán.

A kormány minden gabonakivitelt megtilt, hogy kivédje a háború okozta áremelkedéseket.

Szijjártó Péter: zavartalan Magyarország kőolaj- és földgázellátása

A NATO ma délelőtti rendkívüli brüsszeli értekezlete után élő Facebook-videóban jelentkezett be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és többek között azt hangsúlyozta, hogy zavartalan Magyarország kőolaj- és földgázellátása.

A videós nyilatkozat főbb üzenetei:

A NATO tanácskozása után ma délután az Európai Unió külügyminisztereinek tanácskozása kezdődik, amely várhatóan fél 6-6 körül ér véget. Az eseményen jelen lesz az amerikai és a kanadai külügyminiszter is és a ma délelőtti jelzések szerint ezen további súlyos oroszellenes szankciók jöhetnek, amelyek az energetika és a nyersanyag szállításokat is érinthetik. 

2022-03-09 14:59:46 - Mindenegyben Blog