MindenegybenBlog

Hoppácska!!! MAGA Gulyás Gergely jelentette be : EKKOR SZŰNIK MEG A MAGYAR VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY!

Minden oltóanyagból többlet van, bárki, bármelyik oltóanyaggal beoltathatja magát három napon belül – jelentette be Gulyás Gergely csütörtökön.

A járvány harmadik hullámát sikerült teljesen letörni, a tavaly nyári adatok közelében vagyunk – fogalmazott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. A miniszter szerint ennek legfőbb oka az oltási program, valamint annak sikeressége. A védőoltások kapcsán a miniszter kijelentette: teljesen egyértelmű, hogy aki átesett a fertőzésen, az is nyugodtan beoltathatja magát. 

Minden oltóanyagból többlet van

Gulyás Gergely leszögezte: minden oltóanyagból rendelkezünk többlettel, így

bárki, bármelyik oltóanyaggal beoltathatja magát, akár három napon belül

– szögezte le a miniszter.

„Az oltás életet menthet”

Gulyás Gergely közölte: miután a magyar társadalom 54 százalékát már sikerült beoltani, a társadalmi immunitás közelében vagyunk. Mint fogalmazott: biztosan ki lehet jelenteni, hogy jelenleg 65-70 százalék közelében lehet a társadalmi védettség aránya hazánkban.

A miniszter továbbra is arra buzdított mindenkit, hogy oltassa be magát.

Ekkor szűnhet meg a védettségi igazolvány

A védettségi igazolvány kivezetése a fertőzöttségi adatoktól függ – mondta kérdésre Gulyás.

„Még az influenza elleni védőoltásnál is nagyobb biztonságot ad a vakcina”

Gulyás Gergely ezúttal is kiemelte, hogy „mindegyik oltás biztonságos és az emberi életeket tekintve még az influenza elleni védőoltásnál is nagyobb védettséget ad”.

Az uniós védettségi igazolványról

A magyar védettségi igazolvány digitális verziója június 15-ig tartalmazni fogja minden oltás típusát és időpontját – jelentette be a miniszter. Gulyás Gergely tájékoztatott: az uniós szabályozás csak július 1-jén lép majd életbe. Akkor egységesebb szabályok lesznek – tette hozzá. A tárcavezető közölte, hogy eddig 12 országgal sikerült Magyarországnak megállapodást kötnie, ugyanakkor aláhúzta:

a magyar védettségi igazolvány alkalmas lesz az uniós Green Card kiváltására. Teljes lesz az utazási szabadság az unióban azok számára, akik beoltották magukat

– szögezte le.

Megkezdődik a külhoni magyarok oltása is

A védőoltásokról szólva a tárcavezető elmondta, megkezdődik a kárpátaljai magyarok oltása is.

A Magyar Falu Programról szólva a miniszter kijelentette, hogy a kormány számára fontos, hogy a helyi infrastruktúra fejlődjön, így 26 milliárd forint értékben újulhatnak meg helyi utak és járdák, a mellékutak  fejlesztésére pedig 3,8 milliárd plusz jut. Mindez egyben a Magyar Falu Program kiegészítése is – tette hozzá a miniszter. Gulyás Gergely elmondta, a Belügyminisztérium ezt a programot gyorsan lebonyolítja, hiszen ezek a lépések is a gazdaság mielőbbi újraindítását szolgálják.

 

Kérdések és válaszok

Lehallgatási botrány

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva elmondta, sajnálatos, hogy szövetséges kormányok lehallgatják egymást.

***

Dzsihadista merénylő hazánkban

A merényletet tervező iszlamista fiatalember kapcsán a miniszter elmondta, hetek óta folyt a felderítés. A fiatalember csőbombával robbantott volna hazai eseményeken, tömegbe akart hajtani gépkocsival – ismertette. Előkészületeket is tett, áttért az iszlám hitre – mondta a miniszter. Terrorcselekmények alapos előkészülete miatt folyik a nyomozás. Jó jel, hogy a magyar hatóságok az előkészületi szakban fel tudtak lépni – jelentette ki a miniszter.

***

Ezért nem csatlakozunk az uniós ügyészséghez

Több uniós ország nem csatlakozott az uniós ügyészséghez, így hazánk sem, mert sérti a tagállami szuverenitást – mondta Gulyás. Egy olyan szervezet jön létre, amelynek a vezetője koncepciós eljárásokat folytatott magyar politikusok ellen, ami semmilyen jogállami alappal sem bírt.

***

16 éven aluliak a rendezvényeken

Az Origo kérdésére a miniszter elmondta, a 16 éven aluliak kísérővel bemehetnek majd zenés-táncos rendezvényre.

***

Nem voltak hirtelen vezetőcserék a honvédségnél

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy nem történtek hirtelen vezetőcserék a honvédségnél. Megtörtént az új parancsnokok kinevezése, és bízik benne, hogy a honvédség fejlődése töretlen lesz.

***

Mátrai Erőmű

Gulyás a Mátrai Erőműről azt mondta, hogy az uniós kvótaszabályozás változása miatt termel ekkora veszteséget az erőmű. Egyszerre védték a munkahelyeket és az északi térség áramellátását.

***

Szánalmas Karácsony menekülése

A főpolgármester elmúlt 3 hetes vesszőfutásának az újabb eleme a vesztegetési történet, szánalmas ahogyan hazugságból hazugságba, valamint az újságírók elől menekül – mondta kérdésre Gulyás.

***

Eddig marad érvényben a veszélyhelyzet

Csakis addig tartják fent a veszélyhelyzetet, amíg ez indokolt.

***

Vera Juorová magyargyűlöletére számos példa van

A Fudan-egyetem a tervezőasztalon van, érdemi döntés még nem született. Ha majd a tervek meglesznek, akkor dönt majd a kormány róla – mondta kérdésre Gulyás. Juorová magyargyűlöletére számos példa van, korábban előzetes letartóztatásban volt korrupciós ügy miatt – válaszolta egy másik kérdésre. Nem szeretjük, ha a jogállamra hivatkozva visszaélnek, valós jogállami sérülések esetén mi is támogatjuk a szankciókat, jelentette ki.

***

Karácsony Gergely és a nyelvvizsga-amnesztia

Ha valaki főpolgármester, és a Nyugatot folyamatosan pozitív színben feltüntető ember meglehet nyelvvizsga nélkül, akkor minden egyéb felvetés jogos – mondta kérdésre Gulyás. Megfontolja a kormány az ismételt nyelvvizsga-amnesztiát. Szólt arról is, kettős beszédet folytat a főváros: 41 tanácsadó 350 millió forintot visz haza. Ezzel el kell számolni a budapestiek előtt.

***

„Színjáték az előválasztás”

Nyilvánvaló, hogy érdemi előválasztás nincsen, Gyurcsánytól való megegyezéstől függ, hogy ki hol indul – mondta kérdésre Gulyás.

___

A miniszter egy ugyancsak a főpolgármester tevékenységét érintő kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, előnyben van Karácsony, ha azokat szólítja meg, akik nem tapasztalták meg a városvezetői tevékenységét. Így egyszerűbb azokhoz szólni, akik nem tapasztalták meg a főváros leromlását. Az uniós pénzek elosztásának a célja, hogy az országon belüli aránytalanságokat, a leszakadt térségeket segítsék.

***

Ettől függ a nyugdíjrendszer

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy 30-40 év múlva mennyi nyugdíjat tudunk fizetni, az nagyban függ a megszülető gyermekek számától.

***

A parlamenti arányokról

Gulyás kérdésre azt mondta, Magyarországon a magyar választók döntenek a parlamenti arányokról.

***

Gyurcsány Ferenc üzeneteiről

A magyar titkosszolgálatok nem a mostani kormány alatt álltak orosz befolyás alatt, hanem Gyurcsány alatt – válaszolta kérdésre Gulyás. Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc volt az első, akik a felsőoktatási kapcsolatokat építették volna Kínával – tette hozzá.

***

Európának meg kell védenie a határait

A migránsok kétségbeejtő helyzete annak köszönhető, hogy Európa nem védi meg a külső határait – mondta egy másik kérdésre Gulyás. A miniszter kérdésre azt mondta, az adatvédelmi hivatallal egyeztettek arról, hogy a szülők megtudhatják-e, hogy a tanárok be vannak-e oltva.

***

Többletszabadságot kapnak az egészségügyi dolgozók

Többletszabadságot ad az egészségügyben dolgozóknak a kormány – jelentette be Gulyás.

***

A harmadik oltásra takarékoskodunk

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a harmadik oltást mindenki megkaphatja majd, ha szükséges lesz. Ráadásul rengeteg szabad vakcina van, és ezért adunk kölcsön vakcinát – tette hozzá. A harmadik oltásra takarékoskodunk.

***

Mi lesz a lélegeztetőgépek sorsa

A raktáron lévő lélegeztetőgépek stratégiai tartalékok, jobb ha van. Amíg a koronavírus-járvány nem múlik el, addig jobb, ha van, mintha nem lenne – tette hozzá.

***

Ekkora épülhet meg Paks 2

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy 2030-ra épülhetnek fel az új paksi blokkok. Csak a kölcsönösen elismert védelmi igazolványok birtokában lehet belépni az éttermek belső tereibe.

***

Mi lesz a pedofil-nyilvántartásban

Gulyás kérdésre azt mondta, az új pedofilellenes törvény alapján a nyilvántartást meg lehet majd ismerni.

***

Bezárt a kiskunhalasi mobilkórház

Május 31-ével bezár a kiskunhalasi mobiljárvány-kórház – mondta Gulyás.

***

Már nincs a külügyben a hazarendelt nagykövet

Semmilyen eljárás nem folyik a hazarendelt thaiföldi volt nagykövettel szemben, már nincs a külügy állományában – mondta egy kérdésre Gulyás.

***

Ekkor szűnhet meg a védettségi igazolvány

A védettségi igazolvány kivezetése a fertőzöttségi adatoktól függ – mondta kérdésre Gulyás.

***

Egységes szabályok kellenének a felsőoktatásban

Gulyás kérdésre azt mondta, az egyetemeken is lehet különbséget tenni az oltottak és nem oltottak között, mert ma már mindenki gyorsan be tudja oltatni magát. Jó lenne, ha egységes szabályok lennének a felsőoktatásban.

 

Véget ért a Kormányinfó.

Cikkünk frissül.

2021-07-19 15:23:49 - Mindenegyben Blog