MindenegybenBlog

HÚSVÉTI HORRORBALESET !Felborult egy busz - 5 ember meghalt

Két Flixbus-sofőr és 52 utas* rémálmával végződött a húsvéti ünnepre vezető út!

A Flixbus szerdán reggel 8 óra körül indult el a berlini központi buszpályaudvarról (ZOB), két sofőrrel és 53 utassal, és Zürichbe akarta szállítani az utazókat. A következő állomás Nürnberg lett volna. Ám alig 170 kilométer megtétele után katasztrófa ütött be az A9-esen Szászországban!

„Öt ember halt meg a balesetben” – erősítette meg ma reggel a BILD*-nek Olaf Hoppe (46) rendőrségi szóvivő. A helyszíni helyzet kezdetben zavaros volt. 29 könnyű, hat súlyos és négy halálos áldozatot erősítettek meg.

A Flixbus elhagyta az autópályát és felborult

Fotó: Michael Strohmeyer

A baleset helyszínén most sátrat állítottak fel a nyomozóknak

Fotó: Jan Woitas/dpa

Baleset 170 kilométer után

Az utazás Lipcse közelében 9 óra 45 perc körül borzalmasan véget ért. Mindössze 170 kilométer vezetés után és közvetlenül a Wiedemar kijárat után.

A busz hirtelen elhagyta az utat a csomópont és a Schkeuditzer Kreuz között ( München irányába ). Lesodródott az autópályáról, nekiütközött egy fának és felborult.

Az A9-est teljesen lezárták. A rendőrség és a segélyszolgálatok nagy léptékűek. A helikopter is használatban van

Fotó: Michael Strohmeyer

A rendőrség tájékoztatása szerint az 52 utas és a két sofőr kiszakadt az ülésből, a busz pedig súlyosan megrongálódott. A rendőrség komoly riasztást hirdetett, és riasztotta a környék összes klinikáját. A mentőszolgálat szerint öt helikopter volt használatban.

A balesetben 29 utas könnyebben, hat pedig súlyosan megsérült. A rendőrség kezdetben azt mondta, hogy egy tucat sérültről van szó, de a hivatalos szám később növekedett. A négy halott utas. Amint a Flixbus megerősítette, mindkét buszsofőr túlélte. Az áldozatok kilétéről vagy származásáról egyelőre nincs információ. A baleset sérültjeit és a többi túlélőt kórházba szállították.

A BILD információi szerint a buszon többnyire fiatal utasok utaztak. Az első vizsgálatok szerint a balesetet egyedül a busz okozta.

A Flixbus szóvivője, Sebastian Meyer a BILD-nek elmondta: „A baleset pontos körülményei még nem ismertek. Természetesen szorosan együttműködünk a helyi hatóságokkal és a helyszínen dolgozó mentőmunkásokkal, és mindent megteszünk a baleset okának gyors és teljes tisztázása érdekében. Gondolataink mindenkivel, akit ez a baleset érintett, és a családjukkal foglalkozunk.”

A tájékoztatás szerint a cseh sofőr (62), aki a balesetkor volán mögött ült, betartotta a vezetési és pihenőidőt. Reggel 8-kor szállt fel a buszra Berlinben, így két óráig nem volt úton.

A felborult buszt dél körül helyreállították

Fotó: 7aktuell.de/Eric Pannier

Az A9-est mindkét irányban teljesen lezárták. A buszt öv segítségével délben felállították, hogy a további áldozatokat ki lehessen menteni. A halálos áldozatok közül legalább egy a busz alatt volt. Órákig tartanak a mentési munkálatok München irányában.

[LAPOZAS]

A rendőrség a 0341/96646666-os telefonszámon tájékoztatást és hozzátartozói kérdéseket kér.

Jelenleg nem az első Flixbus-baleset

A szerdai súlyos Flixbus-baleset nem az első az autópálya ezen szakaszán. 2019 májusában hasonló baleset történt alig 15 kilométerrel délebbre az A9-es úton. Ekkor egy edző is felborult. Egy nő meghalt, és több mint 70-en megsérültek, néhányan súlyosan.

*A rendőrség hivatalosan öt halálesetet jelentett szerda délután óta. Késő este a halottak számát négyre módosították. Legalább egy sérült életveszélyben van. A rendőrség a Flixbus azon információinak is ellentmond, amely szerint 53 utas volt a fedélzeten. A rendőrség szerint mindössze 52 utas, a busz és a helyettes sofőrje tartózkodott a fedélzeten.

Teljes lezárás az A9-es úton: számtalan mentőszolgálatos teljesít szolgálatot a baleset helyszínén

Fotó: Jan Woitas/dpa

2024-03-28 09:16:50 - Mindenegyben Blog