MindenegybenBlog

ITT A 4 HÓNAPOS, nagy NYÁRI ELŐREJELZÉS napról napra! ILYET MÉG NEM LÁTTÁL! Évtizedek óta nem volt olyan AMI MOST JÖN! ILYEN LESZ a június, július és augusztus időjárása (1. oldal)

ITT A 4 HÓNAPOS, nagy NYÁRI ELŐREJELZÉS napról napra! ILYET MÉG NEM LÁTTÁL! Évtizedek óta nem volt olyan AMI MOST JÖN! ILYEN LESZ A május, június, július és augusztus időjárása

Ez nagyon kemény lesz!

Sokan  a nyarat várják, és szeretnék tudni, mikor lesz a legmelegebb, ha itthon szeretnének eltölteni egy-két hetet nyaralással, pihenéssel. Aki a kánikulát szereti, annak nincs jó hírünk!

A nyári hónapok sem hozzák majd az elvárást. A naptár szerint nem lesznek egybefüggő zavartalan napsütéses napok, a felhős, esős napok lesznek többségben – látszik a freemeteo.hu-n a Dávid-naptár előrejelzése szerint.

Az AccuWeather szerint sem lesz túl meleg nyáron, május első hetének végére kúszik csak fel 20 fok fölé a hőmérő higanyszála, de 24 foknál többet hó végén sem mérhetünk majd. Júniusban sem sokat melegszik az idő – átlagosan 24 fok lesz napközben és 12-13 fokra mérséklődik majd éjjelente. Aki a kánikulát szereti, annak a július sem sok jóval kecsegtet az előrejelzések szerint, mert 27 foknál nyár közepén sem lesz melegebb, hajnalra pedig általában 16 fokig süllyed a hőmérő higanyszála.

[LAPOZAS]

Sokak bánatára az augusztus is bőven 30 fok alatt marad, tartja majd a hőmérséklet a 27 fokos maximumot, sőt, augusztus 20-ától folyamatosan csökkenni kezd majd a nappali felmelegedés.

Nézzük meg a mostani időjárást

Napos nyári idő

Szerdán az ország északi felén számíthatunk több napsütésre, hazánk délebbi tájain viszont erőteljesebb lehet a gomolyfelhők képződése. Itt helyenként átmeneti záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak, de kezdetben a nyugati tájakon is előfordulhatnak futó záporok. Élénk, helyenként erős lökések kísérhetik a jellemzően északkeleti irányú szelet. Hajnalban 8 és 16, délután 25 és 30 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtökön sok napsütésre van kilátás, de a déli tájakon erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a tájegységeinken elszórtan átmenetileg zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalra a déli tájakon helyenként pára, köd képződhet. Délután 26-31 fokot mutathatnak a hőmérők.Pénteken napos-gomolyfelhős időre van kilátás, és elsősorban a keleti és a déli tájakon időnként záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Délután egyre többfelé északira fordulhat a szél, melyet élénk, erős lökések kísérhetnek. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. A csúcshőmérséklet 26 és 31 fok között alakulhat.

Szombaton sok napsütésre van kilátás számottevő csapadék nélkül. Egy hidegfront hatására azonban az élénk, erős északkeleti szélben pár fokkal mérséklődhet a nappali felmelegedés, délutánra 21 és 26 fok közé melegedhet a levegő. Vasárnap a napos-gomolyfelhős időben átmeneti jelleggel néhol zápor, esetleg zivatar kialakulhat. A csúcshőmérséklet 23 és 28 fok között alakulhat.Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 19:41)

2023-05-31 09:08:08 - Mindenegyben Blog