MindenegybenBlog

ITT A DUPLA nyugdíj – ÍGY KAPHAT DUPLA NYUGDÍJAT Magyarországon ! – Nagy pénzt kaphat minden hónapban ha tisztában van ezzel – itt vannak a feltételek :

80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, nyugdíjkorrekciót és várhatóan még a teljes 13. havi nyugdíjat is beígérte a jövő tavaszi országgyűlési választás előtt a Fidesz a nyugdíjasoknak. A 2018-as választás előtti pluszköltéseket összevetve jövőre a 2018-as összeg öt és félszerését költi el pluszban a kormány a nyugdíjasokra.

A  24. hu cikke szerint sosem látott pénzesőt helyezett kilátásba a nyugdíjasok számára Orbán Viktor miniszterelnök, és ha maradéktalanul teljesülnek is az ígéretek, akkor egy átlagnyugdíjas, aki jelenleg havi 148 450 forintot kap, jövő februárra 245 500 forinttal lesz beljebb.

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Ez a cikk szerint úgy jöhet össze, hogy novemberben érkezik a napokban bejelentett 80 ezer forintos nyugdíjprémium, 12 500 forintot tesz ki a nyugdíjkorrekció, és jövő februárban még közel 153 ezer forint jöhet pluszban, ha tényleg megadja a kormány a teljes 13. havi nyugdíjat (a 153 ezer forintos összeg úgy jött ki, hogy figyelembe vették a 3 százalkos jövő évi nyugdíjemelést).

A nyugdíjprémiumot és a -korrekciót a törvény írja elő bizonyos makrogazdasági mutatók alakulásától függően a cikk szerint, így ezeket alapjában nem lehetne a választás előtti ígéretek közé sorolni. Ugyanakkor nem kötelező mindenkinek a nyugdíjprémium maximumát (80 ezer forint) kifizetni, a 13. havi nyugdíj visszaépítését pedig tavaly határozta el a kormány, ám azóta már gyorsított is az ütemterven, mert hogy korábban még csak félhavi volt jövő februárra beígérve, viszont Orbán Viktor miniszterelnök a napokban már arról beszélt, hogy akár a teljes havi juttatást is megkaphatják az érintettek.

ITT A DUPLA nyugdíj – ÍGY KAPHAT DUPLA NYUGDÍJAT Magyarországon ! – Nagy pénzt kaphat minden hónapban ha tisztában van ezzel – itt vannak a feltételek :

Előfordul a határ mentén, hogy nyugdíjasként kezd el valaki átjárni Ausztriába dolgozni. Így elvileg plusznyugdíjat szerezhet az osztrákoktól a hazai ellátása mellé, de ennek több feltétele is van – hívja fel a figyelmet cikkében a Kisalföld.

[LAPOZAS]

Nyugdíjasként is szerezhet osztrák nyugdíjat egy magyar elvileg, de ennek sok feltétele van. Fontos tudni, hogy aki magyar nyugdíjat kapva dolgozik Ausztriában, annak mindenképp be kell jelentenie ezt a hazai nyugdíjfolyósítónál, mivel az ilyen helyzetben szerezhető jövedelemhatárt nem lépheti túl. Ha ezt a bejelentést olvasónk elmulasztotta, ellenőrzést akkor is folytathat esetében a nyugdíjfolyósító. Ha annak folyamán szabálytalanságot talál, akkor a nyugdíjasnak pénzt kell visszafizetnie a folyósítónak.

Ha később beadja emiatti igénylését, a konkrét esetben vizsgálhatják, hogy az Európai Unió melyik tagállamában él, ott és Ausztriában mennyi a nyugdíj mellett szerezhető jövedelem értékhatára, keletkezett-e adó- vagy járulékfizetési kötelezettsége pluszban bármelyik tagállamban.

Itt olvashatja a teljes cikket.

2021-10-24 17:54:21 - Mindenegyben Blog