MindenegybenBlog

ITT A FEKETELEVES! Kétmillió oltott vesztheti el az igazolványát!Februárban szigorítás jön a védettségi igazolásoknál!

A koronavírus negyedik hulláma nálunk már leszálló ágában lenne, de az omikron variáns miatt ismét emelkedik a fertőzések száma Magyarországon. Ezt Gulyás Gergely jelentette be a szerdai kormányülésen.

Szerinte -és a szakértők szerint- a következő napokban, hetekben jelentősen megnövekszik a megbetegedések száma. Jóllehet az omikron kevésbé okoz súlyos panaszokat és elsősorban légúti panaszokat generál, a fertőzőképessége nagyon magas. A harmadik oltás felvétele mindennél fontosabb.

Csütörtök reggel már 9 ezer fővel emelkedett a magyar fertőzöttek száma. Gulyás Gergely szerint ennél lényegesen magasabb napi adatokra kell számítani az elkövetkező időszakban.

Az omikron a halálesetek számát ennyire nem fogja drasztikusan emelni.

A koronavírusos betegek kezelésre fenntartott kórházi ágyak háromnegyede szabad. Ezek száma egyébként bővíthető. Jelenleg 9,3 millió adag oltóanyag áll rendelkezésre. Van Pfizer-BioNTech-, Moderna-, AstraZeneca-, Janssen- és Sinopharm-féle oltás egyaránt.

Az átoltottság 64 százalékos az országban.

Február 15-étől csak azok védettségi igazolványa marad érvényben, akik felvették a harmadik oltást is. Az intézkedés a 18 évnél idősebb lakosságra vonatkozik.

Nem fogunk új kártyát kapni, hanem a meglévő kártyán található QR-kód alapján lesz ellenőrizhető annak érvényessége.

A negyedik oltással kapcsolatos rendelet az elkövetkező napokban fog megjelenni.

[LAPOZAS]

A hatósági karantén idejét hét napra csökkenti a kormány. Ez a felnőttekre vonatozik. Tünetmentesség esetén már öt nap elteltével is el lehet hagyni a karantént. Ehhez, természetesen szükség lesz egy negatív tesztre is.

A diákok karanténkötelezettsége 5 napra csökken.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

2022-01-15 10:50:54 - Mindenegyben Blog