MindenegybenBlog

ITT A HIDEGZUHANY! JÖN az új védettségi igazolvány Magyarországon!! Bevonják a régieket! CSAK ÍGY FOGOD MEGKAPNI AZ ÚJAT!!! >>>>

A veszélyhelyzet 2022. június 1-ig való kitolása mellett több más intézkedés hatályát is meghosszabbítaná a kabinet a frissen benyújtott salátatörvény alapján. Tovább lesznek érvényesek a lejáró iratok, marad a nyelvizsganélküliek amnesztiája, változhat a védettségi igazolvány.

A magyar kormány 2022. június elsejéig meghosszabbítaná a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetet – derült ki a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által, néhány perccel szerda éjfél előtt a parlament honlapjára felkerült salátatörvény-javaslatból.

Mint a napi.hu írja, többek közt a magyar hatóság által kiállított, Magyarország területén hatályos hivatalos okmányok és a diákigazolványok 2022. június 30-ig lesznek érvényesek – ez alól kivétel a védettségi igazolvány, amely a lejáratáig marad érvényes. A javaslat úgy fogalmaz, hogy a Magyarországon kiállított, 2020. március 11. – 2020. július 3. között, vagy 2020. november 4. – 2022. május 31. között lejárt vagy lejáró hivatalos okmányok – köztük a műszaki érvényességi időt is – érvényességi idejét 2022. június 30-ig eltolják

Az a hallgató, aki 2020. szeptember 1. – 2021. augusztus 31. között sikeres záróvizsgát tett, mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól és megszerezheti oklevelét.

A rendelkezés lehetőséget ad a kormánynak a védettségi igazolvány érvényességi idejének rugalmas kezelésére, feltüntetésére, oltottság esetén is, lehetőséget ad az érvényesség rugalmas feltüntetésére, továbbá a gyógyultság esetén az adatátvétel lehetőségét biztosítja.

A kormány rendeletben dönthet arról, hogy a vakcina típusa, valamint a dózisok száma is feltüntethető legyen a védettségi igazolványon – utóbbiakat a QR-kódban is elégséges feltüntetni. A javaslat lehetőséget ad arra, hogy a Kormány rendeletében mentesítést adjon a járványügyi intézkedések alól a védettségi igazolványok birtokosainak (például határátlépés esetén előírt kötelező karantén alóli mentesülés).

[LAPOZAS]

A további döntésekről itt olvashat.

Forrás: napi.hu

2021-11-25 10:13:24 - Mindenegyben Blog