MindenegybenBlog

ITT A HÍR AMIRE VÁRTUNK! >>>EZEKBEN A MEGYÉKBEN MÁR NINCS AKTÍV KORONAVÍRUS FERTŐZÖTT! >>

Magyarországon tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma, jelenleg 1183 igazolt aktív fertőzöttet tartanak nyilván.

Cikkünk frissült.

Könnyítések léptek életbe a határokon

Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta, hogy a szomszédos országokkal történt egyeztetés eredményeként péntek reggel 8 órától életbe lépett az a rendelet, amely szerint az osztrák, cseh és szlovák állampolgárok hatósági házi karantén elrendelése nélkül beléphetnek hazánk területére, illetve a magyar állampolgárok ugyanilyen feltételekkel utazhatnak Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába.

Elmondta, hogy

a kormány engedélyezi az autós könnyűzenei koncerteketa jövőben. A közönség köteles a rendezvény helyszínén a gépjárművében tartózkodni.

Hozzátette: az elmúlt 24 órában 825 hatósági karantént rendeltek el, ma 9693 hatósági karantén van érvényben Magyarországon.

Négyszáz alá csökkent a koronavírus-fertőzéssel ápolt betegek száma, és négy olyan megye is van, ahol nincs aktív fertőzött – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília hozzátette: továbbra is kedvezően alakulnak a járványügyi adatok, az elmúlt 24 órában 16 új esetet regisztráltak, jelenleg 1183 aktív fertőzött van, 397 embert ápolnak a kórházakban, és 21 beteg van lélegeztetőgépen.

 

A szociális otthonokban ismét engedélyezett a látogatás

Müller Cecília szavai szerint minden jel abba az irányba mutat, hogy kedvezően alakul a járványgörbe, egyre kevesebb koronavírus-fertőzöttről és egyre több gyógyultról tehet említést.

Rámutatott: ennek köszönhetően született döntés a látogatási tilalom részleges feloldására a szociális intézményekben.Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a látogatóknak egészségesnek kell lenniük, be kell tartaniuk a higiéniai előírásokat, és a legjobb, ha szabad téren, vagy külön, erre a célra fenntartott helyiségben, kétméteres távolságtartással találkoznak az intézmények lakóival.

[LAPOZAS]

Jelezte, az egy szobában elhelyezett több fekvőbeteg közül egyidejűleg csak egynél lehetnek ott a családtagjai, rokonai, ismerősei, a koronavírus-fertőzöttek továbbra sem látogathatók. Maszkviselés mellett fodrász, manikűrös, pedikűrös fogadható a szociális intézményekben – tette hozzá.

Müller Cecília kérdésre válaszolva elmondta, hogy

a kórházakban még nem oldják fel a látogatási tilalmat, „annak nincs itt az ideje”,mert a kórházi ellátásra szorulókat „sokkal jobban kell félteni a fertőzéstől”.

Beszámolt arról is, hogy 15, 14 évesnél fiatalabb aktív fertőzöttet tartanak nyilván. A koronavírus terjedését akadályozó lépések az influenza terjedését is akadályozták – tette hozzá.

A koronavírus légúti vírus, többen vélekednek úgy, hogy az influenzához hasonlóan szezonális jellegűvé szelídül a jövőben, de erre nincs bizonyíték, és azt sem tudni, miként módosul, milyen formában „marad velünk” – mondta az országos tisztifőorvos.

Korlátozásokkal, de engedélyezik a ballagásokat

Az országos tisztifőorvos szólt arról, hogy a ballagások megfelelő távolságtartással, a higiéniai szabályok betartásával lebonyolíthatók. A szülőknek ugyanakkor azt javasolják, hogy az esemény ideje alatt az intézményen kívül tartózkodjanak.

Magyarországon tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma, jelenleg 1183 igazolt aktív fertőzöttet tartanak nyilván, a járvány intenzitásának csökkenése ellenére továbbra is óvatosságra intenek a szakemberek, kiemelten fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.-írja a hirado.hu

2020-06-05 16:38:57 - Mindenegyben Blog