MindenegybenBlog

Itt a vége !Szalai Ádámtól kell búcsúznunk ! Ég önnel csapatkapitányúr!

Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya és focistája a mai napon (2022.09.21, szerda) bejelentette, hogy a Nemzetek Ligája-sorozatot követően visszavonul a címeres meztől, és nem fog többet a pályán szerepelni. A lemondást követően Marco Rossi is megszólalt, hogy mi a véleménye a focista visszavonulásával kapcsolatban.

Mutatjuk, hogy mit mondott a rendkívüli sajtótájékoztatáson (Telkin történt, ma 15:30-kor) Szalai Ádám a mai napon…

Szalai Ádámtól idézünk:„Kicsit máshogy terveztem ezt a sajtótájékoztatót. Ennyi év után, csapatkapitányként úgy éreztem, megérdemeltem volna, hogy ne jelenjenek meg előre sajtóhírek néhány órával a bejelentést megelőzően. Egyetlen dolog miatt ülök még itt, a szurkolóink miatt, akik, remélem, a jövőben is ugyanúgy fognak támogatni minket. Nyilván már lehoztatok minden hírt, de most megerősítem, hogy az olasz mérkőzés után befejezem a válogatott pályafutásomat. Ez nem friss dolog, az elmúlt hetekben, hónapokban már kerestem erre az időpontot”

„Lassan harmincöt évesen úgy érzem, a válogatott nagyon jó úton halad, a szövetségi kapitány úr jó irányba viszi a csapatot. A Nemzetek Ligája után a következő tétmeccsünk márciusban lesz, Eb-selejtező. Szerettem volna olyan időpontot találni, amely alkalmas arra, hogy a csapat felkészüljön az utódom megtalálására” – indokolta meg a rendkívüli döntése időzítését a magyar csapatkapitány.

Majd folytatta a következő sorokkal…

Szalai Ádám meghatóan, hosszasan sorolta, hogy kinek tartozik hálával:

„Óriási álmom volt, hogy a magyar válogatottban szerepeljek. A legnagyobb álmom volt, hogy ez létrejöjjön. Az, hogy két Eb-n szerepelhettem, és csapatkapitányként lehettem ennek részese, óriási élmény számomra. Az elmúlt évek sikerei, balsikerei és a rosszabb időszakokban érkező kritikák, támogatások mind segítettek a felnőtté válásomban” 

„Köszönet jár mindenkinek, aki támogatott minket, a kapitányoknak, akikkel együtt dolgozhattunk, a játékostársaknak, akikkel játszhattunk, és a szurkolóinknak, akik nélkül a csapat nem szerepelne úgy, ahogy. Olyan mérkőzéseket élhettünk át, ahol a szurkolók szenzációs hangulatot teremtettek, ez a légkör, úgy gondolom, egyedülálló az egész világon. Mellettük mindig kijött az összefogás és a hazaszeretet. Remélem, a válogatott ezen az úton fog továbbmenni, szeretném, ha a két meccsre koncentrálnánk, nem szeretném, ha ez bármiféle búcsú lenne.”

[LAPOZAS]

A szövetségi kapitány magható szavai után Marco Rossi következett, aki szomorú hangulatban folytatta a következő párbeszédet:

Marco Rossi a következőt sorokat mondta Szalai Ádámról:„Mikor Ádám jelezte, hogy elhagyja a válogatottat, nagyon sok minden jutott eszembe. Rengeteget gondolkodtam a helyzeten, amióta elmondta a döntését. Ez sem személyes nézőpontból, sem a válogatott szempontjából nem vidám pillanat. Egyáltalán nem olyan a hangulatom, mint három hónappal ezelőtt, az angolok elleni idegenbeli meccset követően. Remélem, túltesszük magunkat ezen. Megmaradnak a szép emlékek. Megértően állok a döntéséhez, még akkor is, ha ez nagy gondot okoz nekünk” 

„A legjobb pillanatai csapatkapitányként voltak a válogatottban, a legrosszabbak során pedig nem volt velünk – most az albánok elleni vereségekre gondolok, amikor sérülés és műtét miatt nem volt jelen. Tisztelettel állok a döntéséhez. A futballban fontos a taktika és a technika, ám a lélektani szempontok is kiemeltek. Ádám olyan játékos volt, akire mindig vezérként lehetett számítani. Ez a képesség nem önmagától jön, de őt mindenki elismerte a csapatból.”

2022-09-23 09:27:45 - Mindenegyben Blog