x

Koronavírus - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Itt az időpont !Így csúsztatják a szeptemberi iskolakezdést!
Mindenegyben Blog - 2020. június 30. (kedd), 10:56

Itt az időpont !Így csúsztatják a szeptemberi iskolakezdést!

Hirdetés
Hirdetés
2020 jún 30

A koronavírus második hullámától félve, új rendelkezéseket vezetnének be Budapesten: csúsztatva, egy órával később kezdődne az iskola szeptembertől.

A koronavírus elleni legbiztosabb védekezések egyike a zsúfolt helyek elkerülése. Azonban van, ahol nem tudjuk megúszni a szűk, zárt helyen összecsoportosuló embereket - ilyen például a tömegközlekedés. Épp ezért a főváros és a BKK olyan javaslattal állt elő, amely csökkentené a csúcsidőben való közlekedők számát a buszokon, villamosokon: azt tanácsolják az oktatási intézményeknek, hogy szeptembertől csúsztatott iskolakezdéssel, 9 órától várják a tanulókat.

Hirdetés
[ ]

A főpolgármester-helyettes Gy. Németh Erzsébet elmondta, egyelőre további egyeztetések szükségesek az intézményvezetőkkel is a terv gyakorlatba való átültetéshez, ám Budapest önkormányzata és a BKK is igyekszik mindent megtenni a a fertőzés minimalizása, illetve a közösségi közlekedésbe vetett bizalom növelése érdekében.

Ennek egyik feltétele a távolságtartás lehetővé tétele, a zsúfoltság elkerülése. A bizalom helyreállítása a város élhetőbbé tételét is szolgálja, hiszen a cél, hogy a budapestiek – ha tehetik – a közösségi közlekedést válasszák"

– idézte a nyilatkozatát az ATV.

A mai egyeztetésen részt vett többek között a BKK, az EMMI, a KLIK, 10 budapesti tankerület, Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a városvezetés, és a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete képviselői. Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes szerint pedig fórumot szerveznek, hogy a munkáltatókkal hasonló megoldásra juthassanak azokat a munkahelyeket illetően, ahol szintén lehetséges a csúsztatott munkakezdés.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon (0)
Hirdetés
Hirdetés