MindenegybenBlog

Itt az igazság! Ezek az oltás mellékhatásai !Magyar virológus elárulta ,hogy ezek a koronavírus elleni oltás mellékhatásai. Álmainkba nem gondoltuk volna.......

Az AstraZeneca, a BioNTech-Pfizer és a Moderna vakcinája a globális ellátás nagy részét lefedi majd - mondta el a Népszavának adott interjújában Kemenesi Gábor virológus.

Kemenesi szerint az itthon elérhető vakcinák a Pfizeré meg a Modernaé jók, nagy nemzetközi engedélyező hatóságok adták ki a törzskönyvüket. Ez kellően erős garancia a biztonságosságukra. Az eredetileg vártnál ezek eddig jobban is teljesítettek, 95-97 százalékos hatékonyságúak. Az engedélyezési folyamatot most kezdeményező AstraZeneca vakcinája is 70 százalékos, ami az adagolás pontosításával még jobb lehet.

SZERINTE AKI MEGKAPJA AZ OLTÁST, ANNAK 95-97 SZÁZALÉK AZ ESÉLYE, HOGY NEM LESZ COVIDOS, ÉS A KLINIKAI TESZTEK ADATAI SZERINT 100 SZÁZALÉK, HOGY NEM KERÜL AMIATT SÚLYOS ÁLLAPOTBAN KÓRHÁZBA.

3-5 százalék esetleg megbetegedhet enyhe, náthaszerű tünetekkel, de ennél nehezebb helyzetbe nem kerülhet.

Elmondta, hogy a gyártók a mostani vizsgálatokkal egyes speciális csoportoknál, a várandósoknál, a gyerekeknél, a különböző krónikus betegséggel élőknél nézik, hogyan hat rájuk a vakcinájuk, és hamarosan megjelennek ezekről is az eredmények. 

[LAPOZAS]

Amitől biztosan nem kell tartaniuk az oltottaknak, hogy covid-fertőzéssel kórházi kezelésre szorulnak, vagy az állapotuk súlyossá válik. Ez ellen mindegyik oltás 100 százalékosan véd. Ezeknek a vakcináknak enyhébbek az oltási reakcióik, mint a bárányhimlő elleninek. Az oltásban a vírus esszenciáját kapjuk meg az immunrendszerünk számára, csakis azt a részét, ami megtanítja neki, hogy mi ellen kell védekeznie.

KEMENESI GÁBOR HOZZÁTETTE, HOGY A NYÁJIMMUNITÁS FOGALMÁT NAGYJÁBÓL ELFELEJTHETJÜK A COVID ESETÉBEN, INKÁBB CSAK VÍRUS SZELÍDÍTÉSRŐL BESZÉLHETÜNK.

Ha azt látjuk, hogy az oltottak a vírust nem terjesztik, akkor szóba jöhet az a fajta nyájimmunitás, hogy az oltottak védik a nem oltottakat. Ha a vakcináltak tovább tudják adni a vírust, de nem lesznek komolyabban betegek, akkor a járvány szelídített forgatókönyve jön el, mert azok az emberek, akik be vannak oltva nem kerülnek kórházba, azaz ha jó sok embert beoltunk, csökken az ellátórendszere nehezedő nyomás. 

2021-03-23 22:46:30 - Mindenegyben Blog