MindenegybenBlog

Karácsony sokkol: újabb idősotthonban fenyeget tragédia

: újabb idősotthonban fenyeget tragédia

A főpolgármester közösségi oldalán azt írta, a fővárosi koronavírus-szűrés a Rózsa utcai otthon 94 lakójából 60 idős lakónál mutatott pozitív eredményt. Négyüknek vannak tünetei, őket kórházba szállították, a többiek jól vannak.

"Szorítunk mindannyiukért - és természetesen a hatóságokkal egyeztetve bevezettük a szigorú karanténszabályokat, az előírásoknak megfelelően mindent megteszünk az idős emberekért, a járvány terjedésének megakadályozásáért"

- írja Karácsony Gergely.

A főpolgármester azt a tájékoztatást kapta, hogy a Rózsa utcába - ahogy a Pesti útra is - küldtek vissza kórházból beteget úgy, hogy nem végeztek rajta koronavírus-tesztet. Karácsony szerint ez megint csak lehetséges válasz arra a kérdésre, hogyan jutott be a fertőzés az idősotthonba.

"Nincs már idő a késlekedésre, a kormánynak azonnal meg kell változtatni a szűrést tiltó, azt "felesleges költségnek" minősítő álláspontját, mert napnál világosabb, hogy ezzel emberéleteket kockáztatnak. Rendeljék el az ország összes idősotthonának szűrését! Most!"

- olvasható a bejegyzésben.

2020-04-11 19:53:38 - Mindenegyben Blog