MindenegybenBlog

Kegyetlenül kiosztotta Sebestyén Balázs Novák Katalint

Sebestyén Balázs és Rákóczi Ferenc, az újonnan csatlakozott műsorvezetőtársuk, Ráskó Eszter társaságában kezdtek neki az új hétnak a Rádió1 Balázsék című műsorában. Az adás során természetesen terítékre kerültek azok az események is, amelyek már egy hete foglalkoztatják az egész országot: Novák Katalin és Varga Judit pedofilügy miatti távozásáról volt szó.

Ebben az összefüggésben Sebestyén Balázs az alábbiakat fejtette ki, amint azt a 24.hu idézte:

:

„a válaszok nincsenek meg, azokkal továbbra is tartozik nekünk mindenki, hogy hogyan. Mert oké, hogy lemond, elviszi a balhét, Novák is, Varga is, oké – de hogy az okot továbbra sem tudjuk, ez nem jó.”

Sőt, az adásban elhangzottak a következők is:

„itt nem volt más megoldás, ez hosszú haláltusa lett volna, ha nem lépi meg. Profi kármentés, politikailag professzionálisan működik a gépezet. Lemondott, oké, megszűnt a balhé, kihúztuk a gyökeret.”

Sebestyén Balázs nem szokott kiállni egyértelműen egyik politikai oldal mellett sem, de emlékezetes, hogy a legutóbbi választások idején szerepelt egy RTL-es videóban, amiben mindenkit szavazásra buzdítottak (hallgatólagosan nyilván abban reménykedve, hogy hátha ezúttal a korábbiaktól eltérő eredmény születik – mint tudjuk, nem így lett).

[LAPOZAS]

A teljes rádióműsort mindenesetre alább lehet meghallgatni.

Az ügyben egyre több celeb szólal meg: Lakatos Márk a TikTokon publikált egy videót, az utóbbi időben társadalmi kérdésekben egyre aktívabb Görög Zita pedig az Instagramon fejtette ki a véleményét. Ő a következőket írja, meglehetősen provokatív felütéssel:

„hálás vagyok Novák Katalinnak!Mert ennek a felháborító esetnek a kapcsán, végre akkora fókuszt kapnak az abúzált, bántalmazott gyermekek, mint eddig sosem és végre egy egész ország áll melléjük! Ugye? Nem engedjük, hogy többet ez bármelyik gyermekkel megtörténhessen!Szükség van egy áldozatbejelentő fórumra!Ami egyébként már létezik! Ja, hogy nem tudtok róla? Akkor ezek a gyerekek honnan tudnának?Szükség van edukációra! Főleg a gyermekotthonokban élő gyermekeknek, de minden más 18 év alatti fiatalnak tudnia kell mi jogos és mi jogtalan. Mi történhet meg velük és mi nem! Tudniuk kell, kihez fordulhatnak abban a szörnyű esetben, ha már megtörtént! Tudniuk kell, hogy ez nem az ő szégyenük, hanem a miénk, akik eddig nem éreztük magunkat értük felelősnek! Vagy nem éléggé..Ezen nekünk, egyénileg kell változtatnunk! Súlyosabb büntetések kellenek! 8 év börtön 10 gyermek szexuális bántalmazásáért? A 2016-ban öngyilkossá lett srác mintha nem is létezne! Tudtátok, hogy a 2011-es ügyben más gyermekek voltak a bántalmazottak, nem ugyanazok, akik 2016-ban? Vicc!!!! Elő az eddigi összes pedofil aktával, az összes eltussolt üggyel és ha nem is azt kapják, amit valóban érdemelnének, minimum életfogytiglant szabni ezekre a beteg állatokra és minden cinkosukra! Mert cinkos, aki néma! Én #nemleszekcinkos! Nem érdekel Novák Katalin, nem azért megyek utcára, hogy lemondjon, mert attól még nem lesz változás! Azért megyek, hogy a gyermekvédelemben változás történjen!”

A következő videó tartozik a fentiekhez.

2024-02-13 08:54:19 - Mindenegyben Blog