MindenegybenBlog

KEMÉNY ÜZENETET KÜLDÖTT AZ UKRÁN KÜLÜGY SZIJJÁRTÓ PÉTERNEK: “TÉVEDÉS AZT HINNI, HOGY MAGYARORSZÁG…”

Szijjártó Péter tegnap Brüsszelben újságírók előtt elmondta: Kárpátalja megyei kormányzója kérésének eleget téve Magyarország készen áll a háború elől Ukrajna belső területéről a régióba érkezők megsegítésére, és minden, Magyarországra érkező menekültnek biztosítja az ellátást.

Hozzátette: “Nem fogunk támogatni olyan szankciós intézkedéseket, melyek Magyarország energia-ellátásának biztonságát kockáztatják”.

Erre válaszul Oleg Nikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője az Ukrinform hírügynökségnek a következőket nyilatkozta:

“Magyarország békéje és biztonsága nem garantálható Ukrajna biztonsága, békéje és biztonsága nélkül, mert ha Oroszország eléri nálunk a bűnös célját, a következő célpontjai a szomszédos országok lesznek.

Az ukrán külügyi szóvivő értelmezésében Magyarország nem akarja provokálni Oroszországot, márpedig szerinte a „nem provokálni Oroszországot”-érv csak arra jó, hogy még nagyobb teret adjon az orosz agressziónak, és ha az sikerrel jár Ukrajnában, akkor a szomszédos országok lesznek a következők a sorban.

“Természetesen senkinek sem kívánjuk azt a gyászt, amellyel az ukránok szembesültek az orosz háború alatt. Ugyanakkor tévedés azt hinni, hogy Magyarország, mint bármely más európai ország, légüres térben létezik.”

“Hazánk mára gyakorlatilag a NATO keleti határának védelme. Ha Oroszországnak sikerül elérnie célját Ukrajnában, szomszédaink lesznek a következők.

[LAPOZAS]

Erről most nyíltan beszélnek az orosz nagykövetek külföldön” – olvashatók az ukrán hírügynökség közleményében Oleg Nikolenko szavai, melyet az Index szemlézett.

“Magyarország mindig is a külhoni magyarok jogainak védelmezőjeként pozicionálta magát.

Arra kérjük Magyarországot, hogy nyíltan ítélje el ezt az oroszországi provokációt, és használja ki a jól fejlett kommunikációs csatornáit Moszkvával, hogy megakadályozzon minden olyan provokációt, amely az etnikai gyűlölet szítását célozza Ukrajnában” – fogalmazott az ukrán külügyi szóvivő.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

2022-03-23 09:26:54 - Mindenegyben Blog