x

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Kiderült az igazság!Ezért halt meg a 14 éves kislány a Balatonnál !
Mindenegyben Blog - 2022. június 23. (csütörtök), 07:51

Kiderült az igazság!Ezért halt meg a 14 éves kislány a Balatonnál !

Hirdetés
Hirdetés
2022 jún 23

A másodlagos fulladás a vízből kijőve is halálos következményekkel járhat!

Borzasztó haláleset történt a minap a Balatonon, ahol egy 14 éves kislány éppen az év végi osztálykiránduláson volt, amikor bekövetkezett a tragédia. A lány már rég kiért a vízből, de gyomor- és fejfájásra panaszkodott, majd rosszul lett. Hiába hívtak hozzá azonnal segítséget, a kórházban életét vesztette. Állítólag másfél liter vizet találtak a szervezetében. De mi okozhatta a kislány halálát? Miért csak később jelentkeztek a tünetek?

Hogy a konkrét esetben mi történt, nem tudjuk, de létezik egy orvosilag ismert, ám a köztudatban mégsem forgó, igen veszélyes jelenség, amit úgy neveznek, hogy másodlagos fulladás, más néven száraz fulladás. A rejtőzködő, olykor halállal is végződő probléma általában a vízben önfeledten játszó gyerekeket érinti. A tóban vagy medencében való játék közben véletlenül nagyobb mennyiségű vizet szippant fel a bajba jutott, amit nem tud kiüríteni a szervezetéből teljesen. A természetes védekezőreakció ilyenkor a köhögés, ami kiszorítja a folyadékot a tüdőből, ám előfordulhat olyan, hogy a légutakban megragad a folyadék, ami később súlyos problémákat okoz a légzőrendszerben.

Hirdetés
[

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

]

Az úgynevezett másodlagos fulladás azt jelenti, hogy a belélegzett víz felgyűlik a tüdőben, és irritálja a szöveteket, tüdőödémát és légzési nehézségeket okoz, ez pedig halált is okozhat

 írja az Egészségkalauz.

Hirdetés

A másodlagos fulladás órákkal, de akár napokkal később is jelentkezhet azután, hogy a gyerekek kijöttek a vízből. A légútban felgyűlt folyadékot észre sem veszi a bajbajutott, amíg a tünetek el nem kezdenek jelentkezni. Általában a másodlagos fulladást elszenvedők rózsaszín árnyalatú, néha habos folyadékot kezdenek felköhögni, mellkasi fájdalomra panaszkodnak, nehezen lélegeznek, elsápadnak és rendkívüli fáradtság jön rájuk.

Hogyan védekezzünk ellene?

A másodlagos fulladáshoz vezető vízbeszippantás szinte kivédhetetlen, hiszen önkéntelen módon történik. Egy szülő vagy a gyermekre felügyelő felnőtt maximum annyit tud tenni, hogy felhívja a gyermek figyelmét arra, vigyázzon a tüdőbe kerülő vízre, óvatosan játsszon. Ám, ha a baj már bekövetkezett, a tüneteket észre lehet venni, és ha a segítség időben érkezik, életet menthet.

Újabb tragédia a Balatonnál: 14 éves kislány halt meg egy osztálykiránduláson

Újabb tragédia a Balatonnál: 14 éves kislány halt meg egy osztálykiránduláson

A Balatonnál elhunyt kislány esetében egy szemtanú arról számolt be, hogy a gyomrát és a fejét fájlalta, kiabált és köhögött. Egy vészhelyzetben nehéz pontosan beazonosítani a tüneteket, pláne egy laikus számára. Természetesen egyáltalán nem biztos, hogy a másodlagos fulladás jelensége vezetett a budapesti diák elvesztéséhez, ám ettől függetlenül fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a fulladás veszélye nem múlik el attól a pillanattól, hogy valaki kijött a vízből,írja a blikk.hu

Címlapfotó:illusztráció!

Kapcsolódó cikkünk
Kiderült az igazság!Ezért halt meg a 14 éves kislány a Balatonnál !

A másodlagos fulladás a vízből kijőve is halálos következményekkel járhat!

Elolvasom a cikket
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (0)
Hirdetés
Hirdetés