MindenegybenBlog

Kiengedték a fogdából a pedagógusra támadó diákokat. Így áll most az ügy:

Kiengedték a fogdából azt a három középiskolás diákot, akik óra közben támadtak rá egy tanárra egy fővárosi iskolában. A fiatalok tettéről videófelvétel került ki a legnépszerűbb közösségi oldalra, egyik osztálytársuk vette fel az eseményeket kamerás okostelefonjával. Az ügyben illetékes Fővárosi Ügyészség szóvivője, Rab Ferenc megerősítette értesülésünket. Azt írta: „Kényszerintézkedés elrendelésére az ügyészség nem tett indítványt, a fiatalkorú gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek”.

"

Makai Gábor pszichológus elfogadhatatlannak tartja, hogy ilyesfajta agresszió megjelenjen az iskolákban.

– Gátat kell szabni az erőszakos magatartásnak, nem szabad engedni, hogy eddig elfajuljanak az indulatok, legyen szó akár verbális vagy fizikai bántalmazásról. Az a fiatal, aki képes egy tanárnak rontani, nagy valószínűséggel képtelen kontrollálni az indulatkitöréseit – vélekedett a szakértő, aki szerint a csordaszellem is nagy szerepet játszott a történtekben. – Azzal, hogy többen rontottak rá, végül azt az érzést kelthette bennük, hogy a felelősség is megoszlik.

Súlyosabb megítélés

Ha valaki tanárra kezet emel, az közfeladatot ellátó személy elleni erőszaknak minősül. A törvény ezt keményen bünteti is, ugyanis az, aki ilyen személyt bántalmaz, akár öt év börtönbüntetésre is számíthat. Amennyiben a csoportosan elkövetett bántalmazást megállapítják, úgy akár nyolc évre is felemelkedhet ez a szám."

fotó:illusztáció!

2019-10-09 20:46:20 - Mindenegyben Blog