MindenegybenBlog

Küszöbön a gigavihar:RIASZTÁS! Durva SZÉLLEL ÉS JÉGGEL KÖZELEG a vihar!! ÓRÁRÓL ÓRÁRA MUTATJUK HOL CSAP LE A VIHAR 10-11-12-13 - ÓRAKOR >>>

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.05.30. kedd éjfélig

Kedden főként a Dunántúl keleti felén és a Duna-Tisza közén lesznek a legkedvezőbbek a feltételek zivatarok kialakulásához, de néhány cella másutt is előfordulhat. A cellák környezetében elsősorban felhőszakadás lehet, de átmenetileg viharos szél és kisebb méretű jégeső is előfordulhat.

2023.05.30. 05:19 Országos Meteorológiai Szolgálat

Szerdán az ország északi felén számíthatunk több napsütésre, hazánk déli-délkeleti részén viszont erőteljesebb lehet a gomolyfelhők képződése. Itt helyenként átmeneti záporok, zivatarok is kialakulhatnak, de kezdetben a nyugati tájakon is előfordulhatnak futó záporok. Élénk, néhol erős lökések kísérhetik a jellemzően északkeleti irányú szelet. Délutánra 25 és 30 fok közé melegedhet a levegő.Csütörtökön napos-gomolyfelhős időre van kilátás, a Dunántúlon és a déli tájakon időnként elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalra a déli tájakon helyenként pára, köd képződhet. Délután 25-30 fokot mutathatnak a hőmérők.

[LAPOZAS]

Pénteken folytatódik a napos-gomolyfelhős idő, és időnként záporok, zivatarok továbbra is előfordulhatnak, nagyobb eséllyel a keleti és a déli tájakon. Délután egyre többfelé északira fordulhat a szél, melyet élénk, erős lökések kísérhetnek. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. A csúcshőmérséklet 25 és 30 fok között alakulhat. Szombaton sok napsütésre van kilátás számottevő csapadék nélkül. Egy hidegfront hatására azonban az élénk, erős északi-északkeleti szélben pár fokkal mérséklődhet a nappali felmelegedés.

2023-05-30 09:18:10 - Mindenegyben Blog