MindenegybenBlog

Lemondott a Magyar Miniszter! Ő veszi át a Miniszter helyét ! Ezért mondott le a Miniszter !

Sajtóhírek szerint Palkovics László veszi a kalapját.

Palkovics László technológiai és ipari miniszter bejelentette lemondását – értesült a Telex több egymástól független forrásból.

A minisztériumban már főosztályvezetői szinten is értesítették a munkatársakat az átadás-átvétel előkészítéséről. A távozás hátterében állítólag energiapolitikai véleménykülönbségek állnak.

Havasi Bertalan, Orbán Viktor miniszterelnök sajtófőnöke érdemben nem válaszolt a lap megkeresésére, de nem is cáfolta az értesülést. Palkovics László még nem reagált.

Orbán Viktor és Palkovics László a kormány és a gazdasági kamarák videókonferenciáján az ITM épületében 2020. március 30-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benkő Vivien Cher

Palkovics László 2014-ben csatlakozott a harmadik Orbán-kormányhoz, előbb az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára volt, majd 2016-tól oktatásért felelős államtitkár lett. A negyedik Orbán-kormány egyik legerősebb embere volt eddig, tárcájának irányítása alá tartozik többek között az energiapolitika mellett az állami MVM, a hulladékkezelés, a közlekedés, klímaügyek, iparpolitika, technológiai fejlődés, foglalkoztatás és a környezetvédelem is, írja a Telex.

Az Index szerint távozásának hátterében az áll, hogy a kormányfő megváltoztatná a minisztériumi struktúrát, a közlekedés kikerülne a tárcától. Palkovics László utódja Lantos Csaba közgazdász lehet.

2022-11-09 16:24:10 - Mindenegyben Blog