MindenegybenBlog

Magyarország egykori pénzügyminisztere, Békesi László :Orbán lemondása az egyetlen remény ! Eközben felszólították Orbán Viktort – Távozzon a posztjáról

Magyarország egykori pénzügyminisztere, Békesi László közzétette a bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy Orbán Viktor lemondása megmenthetné a forintot.

Ma lemondott Boris Johnson britt miniszterelnök. A lemondás hírére azonnal erősödni kezdett az angol font árfolyama – a jegybank kamat emelése nélkül, a brexit gazdasági kárai ellenére. A lemondás ténye ugyanis reményt, esélyt jelent egy hatékonyabb, hitelesebb politika számára. Ezt a befektetők, a pénzpiacok azonnal beárazzák.

Ugye nem is olyan nehéz hatékonyan fellépni a romló árfolyam és a növekvő infláció ellen? Íme a recept! – írja Békesi.

Donáth Anna:

MINDENKIT ÁTVERTEK
Lépjünk egyet hátra, hogy megértsük, mi történik valójában ma Magyarországon.
Emelkedjünk kicsit a KATA-tüntetések és hídlezárások, a gázáremelés, a villanyáremelés és az extraadók zaja fölé, hogy távolabbról nézhessünk arra, ami itt zajlik velünk, körülöttünk.
A magasból ugyanis ez a közelről kaotikusnak tűnő helyzet világos összképpé áll össze.
Azok a politikusok, akik ezt az országot 12 éve irányítják, mindenkit átvertek. Átverték az ellenzékre szavazókat, átverték a politikától távol maradókat, és ami a legmegdöbbentőbb:
átverték a saját szavazóikat is.
Átverték, mégpedig háromszor.
Először a “fideszes gazdasági csodával" vertek át minket. Azzal, hogy valamit jobban tudnak, mint elődeik, és unortodox módszereik repítik a gazdaságot.
Miközben mára bebizonyosodott, hogy a fenntarhatatlan látszateredményeket pusztán az EU-s pénzek elképesztő mértékű beáramlása okozta.
A kijózanító valóság most, a gazdasági válságban omlik ránk. Nincsenek tartalékok, a gazdaság nem tud ellenállni a begyűrűző krízisnek, elszállt az infláció, elértéktelenedik a forint, és a magyar emberek életszínvonala hónapok alatt éveket zuhan vissza.
Azután mindenkit átvertek a választási ígéreteikkel. Azt hazudták, náluk a bölcsek köve: megszorítások és adóemelés nélkül lesznek úrrá a válságon, és még a rezsicsökkentéshez sem nyúlnak majd.
Minden állításuk hazugság volt. A választások után megszorításokkal kezdtek, adóemeléssel folytatták, és most a rezsicsökkentést is eltörölték. Családok százezreinek megélhetése válik hónapról-hónapra bizonytalanabbá intézkedéseik nyomán.
A harmadik átverésük: hogy kezelni tudják a tomboló gazdasági válságot. Miközben Nagy Márton gazdasági miniszter beiktatása óta 10%-ot zuhant a forint és egyszámjegyűből kétszámjegyűvé robbant az infláció. És megszorításaik láthatóan semmilyen módon nem szabnak gátat a hanyatlásnak.
Intézkedéseik kétségbeesett kapkodások, társadalmi egyeztetés, tervezettség és valós számítások nélkül. A szociális érzék és a hosszú távú gondolkodás pedig teljesen hiányzik a jelenlegi kormány munkájából.
12 év gátlástalan átverése omlik most ránk, mindannyiunkra, politikai hovatartozástól függetlenül.
A gázáremelés miatt sokaknak választani kell, hogy a gyerek új cipőt vagy új iskolatáskát kap-e augusztusban. A tönkretett KATA miatt százezrek havi bevétele és életszívonala zuhant vissza évekkel ezelőtti szintre. A vágtázó infláció miatt pedig lassan már a középosztály is azt számolgatja, hogy tart ki a hó végéig a fizetés.
Mégis, még ezeknél a személyes tragédiáknál is súlyosabb bűn, amit a jelenlegi kormány elkövetett azzal, hogy egy teljes társadalmat átvertek.
Egyetlen politikus sem engedheti meg magának, hogy tudatosan és folytatólagosan átverje szavazóit és a népet, melynek szolgálatára felesküdött. A jelenlegi kormány nemcsak azért fog megbukni, mert nem tudja kezelni az országban tomboló gazdasági és szociális válságot, hanem azért is, mert erről 12 éven át hazudott a magyar embereknek.
Ezért a következő kormányt csak olyan politikai erő vezetheti majd, amelyről a választók elhiszik, hogy soha nem verné át őket hatalomvágytól elvakítva.
Erre pedig csak hiteles, szavahihető és tiszta múltú politikusok képesek.
Felszólították Orbán Viktort – Távozzon a posztjáról!

Orbán Viktor egész pályás letámadást intézett a magyar emberek ellen: velük fizetteti meg a Fidesz kudarcos politikájának és folytonos hazugságainak árát – kezdte Facebook oldalán közzétett bejegyzését a párt.

A Párbeszéd szerint ugyanis a miniszterelnök hazudott az április 3-ai választás kampányában, és hazudik most is, miközben képtelen kezelni a saját hazugságaiból fakadó válságot és káoszt.

A PÁRT ÚGY LÁTJA, EBBŐL MÁR CSAK AZT KÖVETKEZHET, HOGY ORBÁN VIKTOR KORMÁNYÁNAK LE KELL MONDANIA.

“Magyarország a reménytelenség és a kiszolgáltatottság országává vált. Nincs már olyan terület, ahol az Orbán-kormány eredményt mutathat fel. Mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy Orbán Viktor kampányígéretei az emberek megtévesztését szolgálták” – hangsúlyozták.

Hozzátették: “A katasztrofális gazdaságpolitikából fakadó infláció, a kata statáriális szétverése, a rezsicsökkentés pánikszerű megszüntetése és az Orbán-csomag többi megszorítása külön-külön is súlyos terheket ró a magyar családokra, de így, együtt teljes kilátástalanságba sodorja őket”.

2022-07-17 09:59:30 - Mindenegyben Blog