MindenegybenBlog

Meghalt a neves énekes – „Békésen elhunyt imádott otthonában”

A brit szórakoztatóipar ismert figurája, Joe Longthorne, énekes, komikus, előadóművész, 64 éves korában meghalt. 

"A legmélyebb szomorúsággal kell bejelentenünk, hogy a nemzet szeretett szórakoztatója, Joe Longthorne ma korai órákban békésen elhunyt, imádott otthonában, Blackpoolban" osztotta meg menedzsmentje - írja a Metro.

- Joe a hálószobájában halt meg, férje Jamie karjaiba fekve, rózsafüzér gyöngyöket szorosan a melléhez szorítva. Ann és John testvérét hagyta hátra. 

A Benidorm alkotója, Derren Litten így nyilatkozott:

"Nagyon szomorú vagyok a hír hallatán. Azóta, hogy láttam őt a Hessle-i kompkocsi kocsmában amikor gyerek voltam csodáltam őt."

Joe tinédzserként már hírnevet szerzett a Yorkshire Television Junior Showtime sorozatában. 

De a brit közönség akkor fogadta be a szívébe csak igazán, amikor a Search For A Star-ban szerepelt 1981-ben. 

Három platinaalbumot adott ki a Telstar számára, a The Joe Longthorne Songbook, a Especially For You és a The Joe Longthorne Christmas albumot. 

1987-ben vérrákot, majd 1987-ben és 1989-ben krónikus nyálkahártya gyulladást diagnosztizáltak nála, amely miatt kezeléseket kapott. 

2005-ben leukémiát diagnosztizáltak nála, és csontvelő transzplantációt kapott, majd 2014-ben az orvosok torokrákot fedeztek fel nála. 

Viszont 2013-ban és 2015-ben is a Palladiumban ismét fellépett a 60. születésnapi koncerten Jimmy Tarbuck és Johnnie Casson komikusok közreműködésével. 

2019-08-03 20:08:02 - Mindenegyben Blog