MindenegybenBlog

Meghalt Ferich Balázs

Meghalt Ferich Balázs

Most érkezett: 36 évesen meghalt Azahriah menedzsere -

Ferich Balázs éveken át társaként működött együtt a fiatal zenészekkel.

Ferich Balázs, a Supermanagement társtulajdonosa és ügyvezetője hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt - közölte kollégája, Tóth Gergő csütörtök délután a közösségi média felületén. Az általuk vezetett cég olyan kiváló és népszerű előadókkal dolgozott együtt, mint a Wellhello, a Follow the Flow, az Anna and the Barbies és Azahriah.

Fekete-fehér képen örömteli mosolya mellett Ferich Balázs zakóban és baseball sapkában látható.

Kép forrása: Balázs Ferich/Facebook

Tóth Gergő Ferich Balázs halála után írt megemlékezése változtatás nélkül a következők:

„Ma hajnalban elment a legjobb barátom, egyben cégtársam, Ferich Bazsi. Kurvára korán. 36 éves volt. Bazsi nem a konvencionális dolgok híve volt, ezért én sem konvencionális búcsúszöveget írok róla.

2012-ben vettük be a Blind Myselfbe basszusgitározni. Pillanatok alatt lettünk barátok. Rengeteget segített a zenekar dolgainak intézésében. Veleszületett tehetsége volt a menedzseléshez. Együtt találtunk ki minden hülyeséget is, nagyon egy húron pendültünk, ami a poénkodást illeti. Néha nem voltak határaink ebben, sokan nem is értették a vicceinket. Mi viszont nagyokat nevettünk együtt. A Blind egy underground banda volt, de a Bazsival töltött időszak volt az egyik legsikeresebb korszaka.

Amikor felvettek a Magneotonba és belekezdtem a zenekarok menedzselésébe, minden áldott nap a melómról beszéltem vele. Ő ajánlotta a Cloud 9+-t, én pedig megmutattam a főnökeimnek. Ez volt az első banda, amelyet sikeresen menedzseltem, menedzseltünk Bazsival. Amikor őt is felvették a céghez, nemcsak barátok és zenésztársak, hanem kollégák is lettünk. Igazából ezzel a munkával teljesedett ki ő.

Amikor megalapítottuk a Supermanagementet, hatalmas kockázatot vállaltunk. A mai napig hatalmas hálát érzek a Wellhellónak, hogy bíztak bennünk, hiszen feladtak egy nagykiadós hátteret két fekete humorú hülyegyerek által összegrundolt, no name vállalkozásért. Velünk tartottak az újrakezdésben. Egy pici lakásban volt az első irodánk, Bazsi albérletében.

[LAPOZAS]

Az első pár hétben csatlakozott az Anna and the Barbies és leszerződtettük a Follow the Flow-t. Aztán egyre nagyobb lett a cég. Megszállottként dolgoztunk, 24/7-ben. Egyre nagyobb irodákba kellett költöznünk, egyre több szuper, aranyos kollégánk lett. A cloudos Biksi Gabi beajánlotta nekünk Dzsúdlót, Szakács Geri a Follow-ból pedig Azahriah-t és Desht. A kis független kiadónkból, menedzsmentünkből komoly vállalkozás lett.

Balázst imádták az előadóink, kollégái. Über-maximalista volt a melóban, nem elégedett meg sosem a második hellyel.

Folyamatosan azon agyalt, hogyan lehetnénk még jobbak és jobbak.

Bazsinak hatalmas szíve volt. Imádta a gyerekeit és feleségét, Dittát, a legjobb apuka volt, akit valaha ismertem. Soha nem emelte fel a hangját gyerekei jelenlétében, olyan kedves volt velük, hogy mindig ő lesz az egyik legnagyobb inspiráció számomra gyereknevelésben.

A családja számára a létező legjobb programokat találta ki, bejárták a fél világot az elmúlt pár évben. Nagyon ügyesen választotta meg a pihenéseik helyszíneit, és nagyon szerette másoknak is átadni az ilyen jellegű információkat. Ennek köszönhetően jártam én is a családommal rengeteg szuper helyen, amelyek létezéséről korábban nem is halottam.

Imádott menő dolgokat kitúrni a szeretteinek, barátainak. Ha lakás kellett, akkor órákig nézte az ingatlanos oldalakat, és a lehető legjobb kecókat találta meg. Ha autó, akkor arra függött rá és olyat keresett, ami a lehető legmegfelelőbb volt a kérdező céljainak.

Pátyon, a Ferich pincészetben rendeztem minden évben a szülinapi bulimat, ami lassan átalakult Supermanagement Piknikké. Sok-sok legendás sztori történt ott, sok embernek vannak ezekről a bulikról szuper emlékei.

Persze voltak vitáink is. Egyszer nagyon megsértettem, és hiába kértem bocsánatot, egy darabig nem volt minden perfekt közöttünk. A kapcsolatunk akkor vált újra tökéletessé, amikor 3 évvel ezelőtt a legrohadtabb betegséggel diagnosztizálták. Az elmúlt időszakban soha semmin nem vitáztunk, mindent teljes egyetértésben csináltunk. Már most iszonyatosan hiányzik.

Nagyon szeretlek Bazsi.”

Az eredeti bejegyzést itt lehet megnézni:

(/Facebook)

2024-04-18 20:01:12 - Mindenegyben Blog