MindenegybenBlog

Megjött a részletes, több havi előrejelzés! Sajnos mindenkit ki fog borítani a tavasz…

Hatalmas lehűlés várható hétfő este az ország egész területén, ráadásul heves széllökések is kísérhetik mindezt.

Az idokep.hu tájékoztatása szerint a legészaknyugatibb tájakra az esti órákban köszönthet be a hidegfront, melynek következtében csupán két óra alatt 10-12 fokot zuhanhat a hőmérséklet.

Mint írják a reggeli órákra már többfelé fagypont közeli értékeket mérhetünk, többfelé havazás, havas eső várható, kifehéredhet a táj is.

Óriási széllökések is lehetnek Fotó: IdőképÓRIÁSI SZÉLLÖKÉSEK IS LEHETNEK FOTÓ: IDŐKÉP

A várható hidegfront érkeztéről videót is közzétettek, amihez erős, viharos északnyugati szél is párosul, a széllökések elérhetik az éjjel folyamán a 70-80 Km/órát.

Hidegfront követi a húsvétot

Vasárnap a napos-gomolyfelhős időben kezdetben délen és keleten, napközben már csak egy-egy helyen fordulhat elő átmenetileg kisebb zápor. Az északias szelet sokfelé kísérhetik élénk, erős lökések. Délután 8 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

[LAPOZAS]

Húsvéthétfőn sok napsütésre számíthatunk, majd a délután második felében északnyugaton és északon elkezd megnövekedni a felhőzet, viszont estig csapadék sehol sem várható. Délire, délnyugatira fordul a szél, melyet élénk, erős lökések kísérnek majd. Hajnalban többfelé kell számítani fagyra, napközben viszont 12 és 18 fok közé melegedhet a levegő.Keddre egy hidegfront hoz újabb lehűlést, többfelé kell számítani esőre, záporokra, de helyenként havas eső, hó hullhat. Élénk, erős, néhol viharos lökések kísérhetik az északira, északnyugatira forduló szelet. A legmagasabb hőmérséklet 3 és 9 fok között alakulhat.

Szerdán a napos-gomolyfelhős időben helyenként futó zápor, hózápor előfordulhat, néhol megdörrenhet az ég. Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél. Délután 5-11 fokot mérhetünk. Csütörtökön is gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, elszórtan egy-egy zápor, hózápor, néhol esetleg zivatar ismét előfordulhat. A szeles időben 6-11 fok valószínű.

2021-04-04 12:06:08 - Mindenegyben Blog