x

Koronavírus - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Szülők figyelem!Az iskolák és óvodák mégsem április 19-én indulnak újra?! Az iskolák és óvodák mégsem április 19-én indulnak újra?
Mindenegyben Blog - 2021. április 07. (szerda), 16:58

Szülők figyelem!Az iskolák és óvodák mégsem április 19-én indulnak újra?! Az iskolák és óvodák mégsem április 19-én indulnak újra?

Hirdetés
Hirdetés
2021 ápr 07

Az Alternatív Diákközpontú Oktatásért Mozgalom (ADOM Diákmozgalom) arra kéri a kormányt, hogy egyelőre ne nyissák meg az oktatási intézmények kapuit a diákok előtt, mert az iskolapadokba való visszatérés hatalmas károkat okozhat.

Nemcsak az ADOM diákmozgalom ellenzi a nyitást, hanem többek között Dr. Póta Görgy, házi gyermek orvos, és Pusztai Erzsébet infektológus is. A doktornő szerint nagyon gyorsan terjed a járvány Magyarországon, és egyelőre kérdéses kellene, hogy legyen az áprilisi nyitás.

Az ADOM diákmozgalom álláspontja szerint a visszaállás jelenléti oktatásra több szempontból is felesleges és problematikus.

Hirdetés
[ ]

Egyrészt a visszatérés utáni két hét az érettségizők számára már nem jelent érdemi segítséget, azonban félő lehet, hogy ebben a két hétben megfertőződnek a koronavírussal, és így nem tudják majd megírni az írásbeli érettségit, valamint azok, akik kollégiumban élnek felesleges időt töltenének el utazással, ami nagy veszélyt jelenthet. Továbbá járványügyi szempontból veszélyes lehet a tanárok, vagy az esetleg iskolában megfertőződött tanulók rokonainak kitettsége is.

Hirdetés

A mozgalom követelései között szerepel, hogy egyelőre a kormány ne vezessen be kötelező jelenléti oktatást április 19-étől. Azt szeretnék, ha a középiskolákban továbbra is maradna az online oktatás.

Továbbá, hogy a védettséget nem élvező tanároknak legyen lehetősége a digitális oktatást választani, a szülőket pedig ne kötelezzék, hogy az általános iskolás gyereküket bevigyék az intézménybe. Azoknak a tanulóknak a biztonsága érdekében, akik nem tudják megoldani az otthon maradást, a boltokéhoz hasonló négyzetméter-alapú korlátozást vezetnének be az az iskolákban is - írja az atv.hu

Végezetül azt kérik a középiskolás diákoktól, hogy ha a kormány mégis a nyitás mellett döntene, akkor ne menjenek iskolába. Tanárainkat pedig arra, hogy online formában folytassák a tanítást. „Szüleink és tanáraink egészségének védelme érdekében össze kell fognunk!” – zárják közleményüket.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon (0)
Hirdetés
Hirdetés