MindenegybenBlog

Megvan a pontos dátum! Ekkor érkezik az első igazi havazás!

Meg van a pontos dátum! Ekkor érkezik az első igazi havazás!Nehéz megmondani pontosan, hogy mikor és milyen formában érkezik a csapadék, ám az előrejelzések szerint a november 22-i héten esőre, a magasabban fekvő tájakon pedig hószállingózásra, vagy havas esőre is számíthatunk.

Úgy tűnik, hogy a legalacsonyabb 0-1 fok között várható, míg a legmagasabb november végi hőmérséklet 8 fok körül alakul.

December első hete az előrejelzés szerint csapadékmentes, enyhe (9 és 4 fok közötti hőmérséklet) és borongós lesz, a napot pedig csak ritkán láthatjuk előbújni.-írja a https://www.femcafe.hu

Országos előrejelzés: kedd

Egy hidegfront vastag, összefüggő felhőzete lassanként délkelet felé vonul, mögötte általában kisüt hosszabb-rövidebb időszakokra a nap, de még nyugaton is lehetnek felhős körzetek napközben. Elsősorban délen és keleten valószínű szórványosan eső, záporeső. Az északi, északnyugati szél főleg a Dunántúlon nagy területen erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

[LAPOZAS]

Országos előrejelzés: szerda

Hajnalra sokfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet, amelynek nagy része napközben megszűnik, sok helyütt számítani lehet hosszabb-rövidebb napos időszakokra. Néhol előfordulhat szitálás. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között várható.

Országos előrejelzés: csütörtök

Éjszakára sokfelé képződik köd és rétegfelhőzet, amelynek egy része napközben is megmaradhat. Csak kisebb körzetekben lehet több-kevesebb napsütés. Szórványosan számítani lehet szitálásra. Általában mérsékelt lesz a légmozgás, de az Észak-Dunántúlon sok helyütt megélénkül, néhol megerősödik a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között várható.

Országos előrejelzés: péntek

Eleinte főként rétegfelhőzetre számíthatunk, majd elsősorban északnyugaton vastagszik a felhőzet. Emellett helyenként napos időszakok is lehetnek, főleg délkeleten. Elsősorban nyugaton és északon valószínű szórványosan eső, zápor. Az északi, északkeleti szél az Észak-Dunántúlon több helyütt megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 9 fok között várható.-írja a met.hu

2020-11-16 13:33:36 - Mindenegyben Blog