MindenegybenBlog

Mészáros és Felcut Kft 160 millió forint adót csalt el!

A G7 gazdasági portál bukkant rá a jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózók 2019-es őszi NAV-os listáján, annak is a 25. helyén a Mészáros & Felcut Kft.- re – jelen esetben a Felcsútból hiányzik az „s” betű –, amelytől 440 millió forintot követelt az adóhatóság.

Mészáros Lőrincnek semmi köze a céghez, sőt, a vállalkozás Gyömrőn van bejegyezve, főtevékenységként pedig vegyes termékkörű nagykereskedelemmel foglalkoznak. A vállalat eddig egyetlen évben sem számolt be a tevékenységéről.

A Mészáros & Felcut Kft. az adatok szerint 156 millió 257 ezer forintnyi adófizetési kötelezettségről felejtett el számot adni. A NAV azonban ennél sokkal többet követel tőlük, a 443 millió forintba mulasztási és adóbírságok is beleszámítanak.

A G7 e-mailben feltett kérdéseire egyelőre nem válaszolt sem az érintett cég, sem a társaság alapítója. A 2017-ben létrehozott kft. egyébként már nem is azé, aki létrehozta, mivel tulajdonost váltottak hét hónappal az alapítás után, a cégbírósági adatok szerint mindössze 300 ezer forintért.

Az nem derült ki, mely időszakban keletkezett az adóhiány, mint ahogy az sem, miért választották ezt a kreatív nevet a cégnek.

Annyi biztos, hogy a nyilvános cégkeresőkben a társaság neve mellett ennyi áll: „kényszertörlés alatt”.

2020-01-14 11:05:31 - Mindenegyben Blog