MindenegybenBlog

Mi történik az időjárással? Elképesztő front tart felénk! Olyan megdöbbentő idő JÖN A HÉTEN, hogy nem találunk rá szavakat….a meteorológusok is széttárták a karjukat…

Kedden 35 fok !

NAPOS KEDD
Kedden már sok napsütésre számíthatunk, csupán helyenként növekedhet meg átmenetileg a felhőzet, de számottevő csapadék sehol sem várható.

 

Északon a nyugatias, nyugaton a délies szél lehet élénk. Délután 25 és 31 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben sokfelé extrém erős lehet az UV-sugárzás.
Nem lesz front térségünkben.

Az Alpokalján már alaposan lehűlt a levegő, több helyen 16-17 fokos a levegő, sőt a Kendig-csúcson mindössze 12 fokot mértek. Az Alföldön ezzel szemben 33-35 fokot mutatnak a hőmérők – írja az Időkép.

Az nem állítható, hogy mindez váratlan lenne, korábban az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú figyelmeztetést adott ki a hevesebb zivatarok kialakulásának kockázata miatt, majd később elsőfokú riasztást is kiadtak az ország jelentős területére, és mi is jeleztük, hogy hatalmas vihar gázol át az országon.

[LAPOZAS]

Az Időkép beszámolója szerint a hidegfront a kora délutáni órákban érte el a Nyugat-Dunántúlt, Szentgotthárdnál szupercellák léptek be az országba. A front heves zivatarokkal érkezik, amelyeket kiadós felhőszakadás, akár a 100 kilométer/órás sebességet meghaladó széllökések és nagyszemű jég kísérhet.

Csütörtöktől ismét előfordulhatnak záporok, zivatarok

Szerdán az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, csak helyenként lehetnek felhősebb időszakok, viszont számottevő csapadék nem valószínű. Helyenként élénk lehet a délies szél. A legmagasabb hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.Csütörtökön már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, így a napos időszakok mellett több tájegységünkön kialakulhatnak záporok, zivatarok. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. A legmelegebb órákban 29-35 fokot mérhetünk, de a zivatarokat követően hirtelen lehűlhet a levegő.

Pénteken és szombaton a napsütést gyakran zavarhatják felhők, helyenként záporok, zivatarok kialakulhatnak. Többfelé élénk, helyenként erős lehet az északias szél. Délutánonként 25 és 30 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

2020-06-30 11:44:09 - Mindenegyben Blog