MindenegybenBlog

Most érkezett a hír – Meghalt a volt miniszterünk

Életének 74. évében elhunyt Forgács Imre közigazgatási szakember, a Bajnai-kormány igazságügyi és rendészeti minisztere – közölte a Telexszel a családja.

Forgács Imre 1949. április 9-én született Budapesten. A hetvenes években előbb az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán (ÁJK), majd az ELTE Bölcsészettudományi Karán (BTK) is diplomát szerzett. 1983-1984 között IREX-ösztöndíjjal tanult a bostoni Harvard Egyetemen. Később oktatott az ELTE jogi karán, az International Business Schoolban és a Károli Gáspár Református Egyetem jogi karán is.

ELHUNYT FORGÁCS IMRE, A BAJNAI-KORMÁNY MINISZTERE /FOTÓ: ATV/YOUTUBE

1996-tól részt vett Magyarország európai uniós csatlakozásának előkészítésében. 2004-től a Fővárosi Közigazgatási Hivatal, majd a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatalt vezetője lett. 2009-től az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára, majd a Bajnai-kormány igazságügyi és rendészeti minisztere lett.

„A Bajnai-kormány tagjai nevében tisztelettel és barátsággal adózom Forgács Imre emlékének. Bátor, igaz ember, európai és hazafi, valamint elsőrendű közigazgatási szakember volt” – búcsúzott korábbi miniszteréről Bajnai Gordon a Facebook-oldalán.

2022-11-29 09:19:00 - Mindenegyben Blog