MindenegybenBlog

MOST ÉRKEZETT: Fehéroroszország is megtámadta Ukrajnát

A katonák részt vesznek Oroszország és Fehéroroszország fegyveres erőinek közös gyakorlatán 2022. február 12-én | Leonid Shcheglov/Belta/AFP a Getty Images segítségével

Fehéroroszország kedden csatlakozott az ukrajnai orosz invázióhoz, az ország csapatai behatoltak az észak-ukrajnai Csernyihiv régióba – erősítették meg az ukrán hatóságok.

Az ukrán parlament, a Verhovna Rada kedd reggel közzétett Twitter -üzenetében megerősítette azokat a korábbi értesüléseket, amelyek szerint fehérorosz csapatok tartózkodtak Ukrajna földjén.

[LAPOZAS]

„A fehérorosz csapatok behatoltak Csernyihiv térségébe. Az információt Vitalij Kirilov, az Északi Területi Védelmi Erők szóvivője erősítette meg a nyilvánosság előtt. További részletek később” – áll a tweetben.

Helyi jelentések szerint egy 33 egységből álló fehérorosz hadoszlop lépett be a Kijevtől északra található régióba, ahol a mobilkommunikáció megszakadt.

A fehéroroszországi bevezetésre néhány nappal azután került sor, hogy Alekszandr Lukasenko tekintélyelvű vezető népszavazást tartott az alkotmány olyan javasolt módosításairól, amelyek lehetővé tennék számára az ország ellenőrzésének megszilárdítását és Fehéroroszország nukleáris mentes övezetkénti státuszának megszüntetését – ezzel megnyitva az utat a fegyverek esetleges telepítése előtt. Orosz nukleáris fegyverek az országban.

Az orosz hírügynökségek szerint nem meglepő módon Lukasenko pártja nyerte meg a népszavazást, arra  hivatkozva , hogy a  fehérorosz központi választási bizottság szerint a résztvevők 65,16 százaléka igennel szavazott.

2022-03-01 15:05:19 - Mindenegyben Blog