MindenegybenBlog

MOST ÉRKEZETT: Valami nem stimmel Vlagyimir Putyin orosz elnökkel! EZT nézzétek:

Az amerikai szenátus hírszerzési bizottságának alelnöke: Valami nincs rendben Putyinnal

Fotó: MTI/AP/Orosz elnöki sajtószolgálata

Mindenképpen távolságtartással kell kezelni az orosz invázióval kapcsolatos hírek jelentős részét, és ez nemcsak a két háborús fél egymásról közölt katonai veszteségeire igaz, hanem a politikusi nyilatkozatokra is – írja a Telex.

Különös dolgokat közölt például az amerikai szenátus hírszerzési bizottságának alelnöke, a republikánus, korábban erőteljesen Trump-párti Marco Rubio.

“Bárcsak többet tudnék megosztani, egyelőre annyit mondhatok, sokak számára elég nyilvánvaló, hogy valami nincs rendben Putyinnal. Mindig is gyilkos volt, de a problémája most másféle. Hiba lenne azt feltételezni, hogy ez a Putyin ugyanúgy reagálna, mint az 5 évvel ezelőtti"

– írta elég sejtelmesen Rubio.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: MTI/AP/Orosz elnöki sajtószolgálata

Vlagyimir Putyin orosz elnök , aki “uráli odújából” figyeli az ukrajnai fejleményeket, “dühöng” és “füstölög” amiatt, hogy nem halad gyorsabban  hadserege  ukrajnai inváziója – állítja az Európai Unió egyik tisztviselője  egy ukrán hírszerzési jelentésre hivatkozva.

Twitter nyomán

Riho Terras, Észtország korábbi védelmi minisztere az Európai Parlament képviselője szombatontette közzé a dokumentumok tartalmát.

Putyint az uráli  odujábaorosz oligarchák kísérik, “hogy senki ne meneküljön el” – állítja Terras az orosz nyelvű dokumentumokban.

“Azt hitte, ( Putyin a szerk.) hogy az egész háború könnyű lesz, és minden 1-4 nap alatt elkészül”

– írta Terras.

Ehelyett ukrán katonák – és fegyverekkel és Molotov-koktélokkal felfegyverkező civilek – csütörtök óta az Ukrajnába több irányból behatoló orosz erők visszaszorításán dolgoznak.

Terras azt állítja, hogy a hírszerzési jelentés szerint az orosz erők nem rendelkeztek megfelelő taktikai tervvel, és a municiót is alul méretezték – mindössze három-négy napra elegendő rakétát hoztak magukkal, és így „takarékosan használják őket”.

A Terras szerint korlátozott a remény, hogy az oroszok több fegyverhez és lőszerhez jutnak.

Egy ki tudja honnan jött jóslat

Az EU-s képviselő azt állítja, hogy, ha az ukránok 10 napig képesek megküzdeni az oroszokkal, az valószínűleg arra kényszeríti Moszkvát, hogy tárgyalásokat kezdjen a konfliktus lezárásáról, mert:

“nincs pénzük, fegyverük vagy erőforrásuk”

– írja a Terras.

A brit védelmi minisztérium közzétette térképét az orosz-ukrán háború március 10-i állapotáról.

A brit védelmi minisztérium ma reggeli jelentése az alábbiakat tartalmazza:

A BRIT VÉDELMI MINISZTÉRIUM NEMRÉG MEGOSZTOTTA FRISS TÉRKÉPÉT, AMIN JÓL LÁTHATÓ, MELY TERÜLETEKET FOGLALTÁK EL AZ OROSZ CSAPATOK, ILLETVE MELY VÁROSOKAT ZÁRTÁK KÖRBE. A HÍRSZERZÉSI INFORMÁCIÓK ALAPJÁN AZT IS JELÖLTÉK, MILYEN TOVÁBBI CSAPATMOZGÁSOK VÁRHATÓAK.

Máris annyira fájnak a Putyin-rendszernek az Európai Unió, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia frissen bevezetett gazdasági szankciói, hogy a korábban nagyon magabiztos Kreml váratlanul be is ismerte a helyzet súlyosságát.

„A gazdasági realitás jelentősen megváltozott. Ezek kemény szankciók, problémákat okoznak”

– mondta hétfőn Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a Reuters szerint, egyből hozzátéve, hogy „Oroszország képes elhárítani a kárt.” A Putyin-rendszer egyik legismertebb arca szerint kész, jól kidolgozott terveik vannak a legdurvább szankciók ellen is,írja a 444.hu

Nem feltétlenül erről árulkodtak azok a híradófelvételek és fotók, amik Putyin elnök és szűk gazdasági stábjának mai tanácskozásán készültek. Max Seddon, a Financial Times moszkvai irodavezetője posztolt néhány képet a Twitterére.

A megbeszélésen Oroszország olyan gazdasági moguljai vettek részt, mint Elvira Nabjullina, a jegybank elnöke, Anton Sziluanov pénzügyminiszter, Maxim Oreskin, az elnök gazdasági főtanácsadója és German Graf, a legnagyobb állami bank, a Sberbank elnöke.

Putyin, akinek mintha mániájává váltak volna a gigantikus asztalok, most is egy valószínűtlenül hosszú asztal egyik végén trónolt,

elvileg bizalmas emberei a túlvégen.

Putyinnak nemcsak a tekintete volt elgondolkodtató, hanem az is, hogy már testileg is kezd elhanyagoltan kinézni, például nem volt levágva a körme:

A találkozó James Bond-filmes hangulatát elnézve nem is volt képtelenség egy twitteres kommentelő azon észrevétele, hogy Putyin bal kezénél látható gombok talán a vendégei székei alatti csapóajtó kinyitására szolgálnának:

Az orosz gazdaság kulcsfigurái közben ilyen

meg ilyen

 Mihail Misusztyin miniszterelnök nem tűnt nyugodtnak.

meg ilyen meg ilyen arcokat vágtak:

Nem is beszélve az optimizmusról, ami a jegybankelnökből és a főtanácsadóból áradt:

[LAPOZAS]

2022-03-10 20:44:37 - Mindenegyben Blog