MindenegybenBlog

MTI figyelmeztetés! Ha Ön is vett ilyet jobban teszi ha leviszi a kukába, olyan súlyos allergiás rekaciót okozhat, aminek következményeit egész életében nem heveri ki! Szinte bárhol hozzájuthatott! MINDENKÉPPEN TÁJÉKOZÓDJON! ITT A FIGYELMEZTETÉS!

MTI figyelmeztetés! Ha Ön is vett ilyet jobban teszi ha leviszi a kukába, olyan súlyos allergiás rekaciót okozhat, aminek következményeit egész életében nem heveri ki! Szinte bárhol hozzájuthatott! MINDENKÉPPEN TÁJÉKOZÓDJON! ITT A FIGYELMEZTETÉS!

VIGYÁZAT! ILYET SEMMIKÉPPEN NE VEGYEN – KOMOLY ALLERGIÁS REAKCIÓT OKOZHAT!

Az egészséget is veszélyeztethetik a H*mi* illatszerek

Az elmúlt két és fél évben 112 ezer üveg illegálisan árusított, jórészt H*mi*ított parfümöt foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ezek együttes értéke meghaladta a 800 millió forintot. A rendszerint a Távol-Keletről érkezett utánzatok a vásárlók egészségét is veszélyeztethetik: káros vegyi anyagokat, de akár állati vizeletet is tartalmazhatnak – írta keddi lapszámában a Magyar Idők.

Az adóhatóság tapasztalata szerint az illatszerek H*mi*ítása egyre népszerűbb illegális foglalatosság, a H*mi*ítványokat ugyanis minimális befektetéssel lehet előállítani, az elérhető haszon ellenben hatalmas lehet. Az illegálisan árusított parfümök alacsony ára azonban mindenkor figyelmeztető.

A hamis parfümök használata veszélyt jelenthet az egészségre, hiszen nem tudható, hogy az ilyen termékek milyen összetevőkből készültek. Egyes vizsgálatok szerint jobb esetben némi illatanyaggal ellátott víz lötyög az üvegcsékben, rosszabb esetben viszont állati eredetű vizeletet vagy káros hatású vegyi anyagokat is tartalmazhat a fiola – hívta fel a figyelmet a NAV a lapnak adott válaszaiban.

A NAV közterületeken, piacokon, üzletekben és a közutakon is rendszeresen keresi a H*mi* árut, de a határátkelőhelyeket sem kerüli el a hatóság figyelme. A lefoglalt H*mi* illatszereket megsemmisítik: bezúzzák, összetörik vagy elégetik a különböző hulladékfeldolgozó telephelyeken. Ha azonban a lefoglalt parfüm eredeti, a lefoglalást a NAV megszünteti és kiadja a terméket a jogos tulajdonosnak. Amennyiben a jogosult nem jelentkezik, az eredeti parfümöt az adóhivatal elektronikus árverési felületén értékesítik – olvasható a Magyar Időkben.

Forrás : MTI, hirado.hu

[LAPOZAS]

WRITER

Allergiás reakciót okozhatnak a hamis parfümök

Az ismeretlen eredetű és laboratóriumban nem tesztelt parfümök akár súlyos allergiás reakciókat is okozhatnak a fogyasztónak, ezért a H*mi*ítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) karácsonyra csakis eredeti parfüm vásárlását javasolja!

A testület az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint a magyar lakosság körében az előző évhez képest ugyan csökkent a H*mi*ított parfümök népszerűsége, azonban még így is közel minden tizedik megkérdezett vásárolt már H*mi* terméket.

A H*mi*ítványok legjelentősebb értékesítési csatornája az internet, mivel a vásárlók számára nagyon vonzóak a non-stop elérhető, alacsony árakat feltüntető és rendkívül igényesen kialakított online felületek. Az illegális online kereskedelem mellett az utcán és piacokon is előfordulhat, hogy H*mi* parfümöt ajánlanak, ezért érdemes gyanakodni, ha a termék ára és csomagolása eltér a megszokott minőségtől – hívták fel a figyelmet.

A közleményben kitérnek arra, hogy jogi úton is nehéz fellépni a H*mi*ítók ellen, mivel ehhez több különféle joghatóság együttes akciója szükséges, valamint a H*mi*ítók weboldalaik blokkolása esetén akár már egy éjszaka alatt is képesek egy új honlapot előállítani.

A HENT az Európai Unió (EU) Szellemi Tulajdoni Hivatalának (EUIPO) egy korábbi jelentésére hivatkozva ismerteti, hogy az EU-ban lefoglalt H*mi* parfümök és kozmetikai termékek 52 százaléka Törökországból származott, értékük 26,1 millió eurót tett ki 2013-ban.palyazatfigyelo.org

Tegnap Balatonalmádiban voltunk, rendeltem egy harcsát a büfében, a KONYHÁBÓL EZ A PÁRBESZÉD HALLATSZOTT KI, BÁR AZT HITTÉK NEM HALLOM…..Tovább olvasom a cikket! >>>>>>

Balatonon nyaraltunk, ebben a vendégházban!!! A testemet szanaszét csípték az ágyi poloskák!!! Vigyázzatok!!!! Tovább olvasom a cikket! >>>>>>

Nagyon vigyázzatok! BORZALOM, AMI KIDERÜLT!!! Eddig erről senki nem tudott!!!! Nagyon nagyon veszélyes a Balaton Siófoknál! Ezért kellett meghalnia a 18 éves fiúnak...... Tovább olvasom a cikket! >>>>>>

2 perce jött a hír! KÁOSZ A Balatonnál! Sok helyen menekülnek a turisták!!Tovább olvasom a cikket! >>>>>>

 

2020-07-09 14:42:07 - Mindenegyben Blog