MindenegybenBlog

Nagyon nagy a baj!1 perce bejelentette Falus Ferenc az ÉV EGYIK LEGROSSZABB HÍRÉT! Ez bizony Téged is érint! >>

Óvatosnak kell lennünk, pillanatokon belül megjelenhet hazánkban ugyanis az indiai mutáns - erről Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos beszélt.A szakember az ATV Start című műsorban beszélt arról, hogy alapvetően pesszimista az új variánssal kapcsolatban, mivel egy dupla mutánsról van szó, két helyen változott meg a vírus génszerkezete.

Emiatt nem tudjuk biztosan, hogy melyik védőoltás milyen mértékben nyújt védelmet. Erre nincs egyértelmű válasz.

Ugyanakkor hozzátette: abból a szempontból bizakodhatunk, hogy Európában először Angliában jelent meg tömegesen az indiai variáns, mégsem szorította ki a brit mutánst, ami jó hír számunkra.

Falus szerint nagyjából hat hónapig védenek a vakcinák. Lassan arra készülhetünk, hogy az egészségügyi dolgozókat újra kell oltani, vagy el kell kezdeni vizsgálni, mikor lesz szükség egy újabb adagra.

Ez is érdekelheti: Koronavírus: Falus szerint a nyarat is maszkban, tömegrendezvények nélkül kell végigcsinálni – videó

A terasznyitásokkal kapcsolatban annyit mondott: körülbelül egy hét múlva derülhet ki, hogy milyen következménye lesz az elszabadult tömegnek.

Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján is elhangozott, hogy az indiai mutáns már itt van a szomszédban, és okozhat meglepetéseket.

Két nappal ezelőtt jött a hír, hogy elmúlt napokban öt újonnan regisztrált pozitív esetnél fennáll a koronavírus indiai mutációjának gyanúja, ezek közül kettőt Salzburgban, hármat pedig a magyar határ közelében fekvő Miklóshalmán találtak. A mintákat még vizsgálják.

2021-05-04 17:12:49 - Mindenegyben Blog