MindenegybenBlog

Nagyon nagy a baj!Drámai hír érkezett! Ezt már ne…Putyin pár perce bejelentette az ÉV LEGROSSZABB hírét!>>> Ez bizony Téged is érint! >>>

Putyin beszédének központi eleme a nyugati jóléti államok ostorozása volt. Tulajdonképpen tudomást sem vett arról a tényről, hogy a háborút, amelyek miatt az államot büntetik, Oroszország indította. Korábban is megírtuk, nem értünk egyet azzal a nyugati állásponttal, hogy az orosz narratívát teljesen ki kell zárnunk az európai médiatérből, tanulságos következtetéseket lehet ugyanis levonni, ha az ember olvas kicsit a sorok között. Putyin beszéde, az alábbiakban olvasható figyelmeztetések és fenyegetések azt mutatják, Oroszországot bizony nagyon érzékenyen érintik a szankciók. Más kérdés, hogy az orosz elnöknek vélhetően igaza van abban, a teljes globális piacot visszaveti majd a rájuk kirótt szankcióscsomag.

A háború miatt példátlan gazdasági szankciókkal szembesülő Oroszország elnöke kijelentette,

(...) a nyugati jóléti állam mítosza, az úgy nevezett arany milliárd omladozik.

Putyin szerint azzal, hogy a Nyugat ennyire szigorú, a korábbiakban elképzelhetetlen szankciókkal és korlátozásokkal sújtotta Oroszországot, egy "korszak végét jelenti". A Kreml feje a következetesen beavatkozásként emlegetett háború kapcsán elmondta, az Oroszországra kimért büntetés azzal jár majd, hogy

a Nyugat mind gazdasági, mind politikai értelemben elveszíti globális dominanciáját.

Putyin szerint az egész bolygónak kell majd megfizetnie a "nyugati ambíciók árát" és abbéli vágyukat, hogy megőrizzenek valamit eltűnő dominanciájukból. Az orosz elnök arról is beszélt, globális élelmiszerválság fenyeget azáltal, hogy a nyugati szankciók megnehezítik az orosz élelmiszerek importját. 

Putyin kijelentette, 

Ha a Nyugat azt hiszi, Oroszország majd visszalép, akkor nem értik Oroszországot.

A Reuters és a Guardian által is szemlézett nyilatkozatból kiderül, Putyin azzal vádolja a nyugati közösséget, hogy soha nem látott lejárató kampányt indítottak Oroszország ellen és nem csak az orosz vezetést, de "minden orosz családot" is a szankciók áldozatává tesznek.

Az orosz elnök is megerősítette, hogy készek tárgyalni Ukrajna semleges státuszáról, ahogy azt is újfent elmondta, az ukrán offenzívával kapcsolatban

minden a terv szerint halad.

Azok a kísérletek, amelyek Moszkvát mint minden bajok okozóját ábrázolják, hazugságok - jelentette ki az orosz elnök, a nyugati kormány rövidlátását és elhibázott ambícióit emlegetve, majd hozzátette, Moszkva mindenképpen kitart saját pozíciója mellett és nem hagyja, hogy a nyugati országokhoz hasonlóan "a hazugságok birodalmává" változtassák Oroszországot.

[LAPOZAS]

Putyin vért és könnyeket ígért az oroszoknak, először ismerte el a háború következményeit

Ukrajna amerikai harci drónokkal veheti a harcot az oroszok ellen, de Mariupol napjai így is meg vannak számlálva. Kijevnél megállították az orosz hadsereg előrenyomulását. A tenger felől jöhet a következő orosz támadás. Diplomáciai fronton is heves szócsata zajlik: Biden háborús bűnösnek nevezte az orosz elnököt, aki szerint ez megbocsáthatatlan. Vlagyimir Putyin először ismerte el azt, hogy a háború súlyos csapást mért az orosz gazdaságra, de fogadkozott: ő még keményebben csap le az árulókra. 

2022-03-17 09:15:28 - Mindenegyben Blog