MindenegybenBlog

Nyilvánosságra hozták!Kiderült a szörnyű igazság!Ebbe halt bele Erzsébet királynő

Meghalt II. Erzsébet, Isten kegyelméből Nagy Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának és más birodalmainak és területeinek királynője, a Nemzetközösség feje, a hit védelmezője. A britek uralkodója 96 éves volt.

Szemptember 8-án, csütörtökön a Buckingham-palota jelentette be: orvosai aggódnak a királynő állapotáért, állandó orvosi felügyeletre van szüksége a királynőnek. A hírre a királyi család tagjai azonnal a palotába siettek, hogy ott lehessenek II. Erzsébet betegágyánál.

Hogyan halt meg a királynő? II. Erzsébet királynő „békésen” halt meg otthonában, a skóciai Balmoral kastélyban 2022. szeptember 8-án délután. 96 éves volt. 

Erzsébet királnyő életének utolsó időszakában már sokat betegeskedett. A halálát megelőzően arról érkezetek a hírek, hogy a királynőt borzasztóan megviselte az új brit minszterelnök, Liz Truss beiktatása, így kénytelen volt lemondani a programjait, majd pedig kiderült, a királnyő orvosi felügyeletre szorul.

Az utódlás

Erzsébet királnyőt a trónon elsőszülött fia, Károly herceg követi majd. A királynő egyébként 2022. év elején beszélt pontosan a trónudódlásról, akkor azt mondta, szeretné, ha Károly herceg felesége, Kamilla cornwalli hercegné felvegye majd a királynéi címet a trónöröklés után. Amikor Károly kerül a trónra a brit himnusz szövege is megváltozik, hiszen eddig God save the Queen, azaz Isten óvd a királynőt volt a szöveg, ám ez God save the Kingre, vagyis Isten óvd a királyra változik. Ennél sokkal problémásabb, hogy Nagy-Britanniában, továbbá Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon le kell fokozatosan cserélni az összes, Erzsébet arcmását ábrázoló pénzérmét és bankjegyet olyanokra, amelyeken már az új király portréja látható majd.Károlyt királlyá a királynő halálának másnapján nevezik ki egy szerény ceremónia keretében, amely alatt például a testvérei kezet csókolnak neki, majd uralkodói nevet választ. Amennyiben megtartja a sajátját, ő lesz III. Károly király, felesége pedig Kamilla királynéként folytatja életét, ám több nap, akár egy-másfél év is eltelhet, amíg végül ténylegesen meg is koronázzák.

Lehet, hogy lemond?Azt már korábban rebesgedték, hogy Károly herceg lemond a trónról a fia, Vilmos herceg javára, ám a korábbi nyilatkozatai alapján nem erre lehet számítani.

A gyászidőszak

Erzsébet királnyő halálával 12 napos gyász veszi kezdetét Nagy-Britanniában. Fontos tudni, hogy a gyászidőszakban a közszolgálati csatornákon nem lesz majd látható kabaré, standup és hasonló könnyed műsor, de Új-Zélandon például a közszolgálati rádióban ebben a 12 napban nem játszanak majd punkzenét és a Queen együttes egyetlen dalát sem. Ezent túlmenően a királnyőt a temetés előtti négy napban a Westminster-apátságban ravatalozzák fel, hogy a nép leróhassa a tiszteletét, majd a Windsor-kastély kápolnájában helyezik örök nyugalomra.

Halála után fia, Károly walesi herceg követi majd a trónon - a Palota megerősítette, hogy III. Károly néven uralkodik majd. Az egykori walesi herceg megszólalt és szívszorító közleményben búcsúzott Erzsébettől:

"Szeretett édesanyám, Ő királyi fensége a Királynő halála életem egyik legszomorúbb pillanata, ahogyan az egész családnak."

Mélységesen gyászoljuk szeretett uralkodónk elvesztését, aki egyben imádott édesanya is volt. Tudom, hogy elvesztését az egész ország, a királyság, és a Nemzetközösség, és a világon rengeteg ember érezni fogja.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

The Royal Family (@theroyalfamily) által megosztott bejegyzés

A pápa tiszteleg a királynő „kötelesség iránti odaadása” előtt

Ferenc pápa II. Erzsébet királynő előtt tiszteleg.

Idézet Üzenet: Szívesen csatlakozom mindazokhoz, akik gyászolják elvesztését, hogy a néhai királynő örök nyugalmáért imádkozzanak, és tisztelegjenek élete, a nemzet és a Nemzetközösség javát szolgáló szüntelen szolgálata, a kötelesség iránti odaadás példája, kitartó tanúsága előtt. a Jézus Krisztusba vetett hit és az ő ígéreteiben való szilárd remény."

Károly királyért mondott imáiról is beszélt:

„Nemes lelkét Mennyei Atyánk irgalmas jóságához ajánlva, imáimról biztosítom Felségedet, hogy a Mindenható Isten kitartó kegyelmével támogatni fog, amikor most felvállalod királyként betöltött magas rangú feladataidat.

„Rád és mindazok, akik ápolják néhai édesanyád emlékét, rengeteg isteni áldást kérek az Úrban való vigasztalás és erő zálogaként.”

2022-09-09 08:32:55 - Mindenegyben Blog